Antena 3 CNN Actualitate Formula fericirii în România: să fii primar şi să te plimbi pe banii urbei (VIDEO)

Formula fericirii în România: să fii primar şi să te plimbi pe banii urbei (VIDEO)

Formula fericirii în România: să fii primar şi să te plimbi pe banii urbei (VIDEO)
03 Iul 2007   •   20:21

Primarul şi consilierii locali din Turnu Măgurele au găsit cele mai bun pretext să se plimbe prin lume. S-au dus pe rând, pe banii urbei, să caute un bac. Au fost prin toată Europa din Olanda până-n Grecia. Şi după căutari îndelungate, care au costat oraşul 15.000 de euro, l-au găsit. Apoi, ca să-l cumpere s-au mai dus de trei ori - o dată să-l vadă, o dată să-l inventarieze şi apoi să-l plătească. Cu un milion de euro, banul jos. De doi ani, de când a ajuns pe malul Dunării, vasul n-a fost folosit niciodată.

IMAGINI INEDITE:

Pentru că oraşul nu are ponton, bac-ul Europa a fost tras la mal, departe de lume. Ca să ajungi la el trebuie să mergi vreo 4 kilometri, pe un drum de ţară. Odată ajuns acolo trebuie să-l cauţi. A fost bine camuflat după nişte copaci. Paznicii, marinarii, sunt instruiţi să nu lase pe nimeni să se apropie. E şi normal. Cine ajunge pe vas ar putea să vadă cel mai scump uscător de rufe din istoria României.

Edilul spune că a cumpărat bacul ca să facă tranzit peste Dunăre. Dar deocamdată, nici românii şi nici bulgarii n-au pontoane ca vasul să poată acosta. Cândva, în acest mileniu, se vor construi. Până atunci, Europa stă şi rugineşte.

Observator

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close