Garda de Mediu a aplicat o amendă în valoare de 50.000 lei după ce mai multe imagini au apărut în presă.
„Încă de ieri după amiaza, o echipă de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Gorj verifică imaginile apărute în presa locală cu privire la un focar de infecție determinat de mai mulți pui morți depozitați în condiții improprii pe amplasamentul unei ferme de creștere a puilor din zona Botorogi-Dănești.
Rezultatele acestui control indică încălcări ale prevederilor autorizației integrate de mediu. Față de aceste aspecte operatorul economic responsabil de aceste fapte, de apariția acestor episoade de disconfort olfactiv, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 50. 000 lei”, anunță Garda de Mediu.
Focarul de infecție a apărut la Ferma nr. 2 a producătorului de carne Avicarvil din Târgu-Jiu, potrivit Gorjeanul.ro.
La această fermă, situată spre Botorogi, se depozitează cadavrele a sute de pui morți, iar pentru că mirosul este insuportabil, ușa clădirii este lăsată deschisă.
În una dintre clădiri sunt ținute, de zile întregi, cadavrele a sute de pui morți.