Antena 3 CNN Actualitate Focar de infecție HIV/SIDA în România. Autoritățile sunt extrem de îngrijorate

Focar de infecție HIV/SIDA în România. Autoritățile sunt extrem de îngrijorate

Focar de infecție HIV/SIDA în România. Autoritățile sunt extrem de îngrijorate
15 Noi 2012   •   16:25

În 2011 România a înregistrat un focar de infecție HIV/SIDA în rândul consumatorilor de droguri injectabile, numărul celor diagnosticați crescând de la 1-6 cazuri la 114, potrivit Raportului anual privind situaţia drogurilor prezentat joi de Agenţia Naţională Antidrog, scrie Mediafax.

"Conform datelor furnizate de Comisia Naţională de Luptă Anti-SIDA, numărul consumatorilor de droguri injectabile nou diagnosticaţi cu HIV a crescut în România, de la 1-6 cazuri pe an până în 2010, la 114 cazuri în 2011. Această situaţie poate provoca o problemă de sănătate publică, deoarece este posibilă extinderea infecţiei cu HIV şi la alte categorii de populaţie aflate în zone de risc ", se arată în raportul citat.

Reprezentanții Agenției au menționat de asemenea că s-a observat o creșetere semnificativă în rândul consumatorilor problematici din București.

"Noile modificări ale tendinţei înregistrate de prevalenţa HIV impun monitorizarea continuă a răspândirii infecţiei HIV/ SIDA în rândul consumatorilor de droguri injectabile din România, atât de către autorităţile române, cât şi de forurile europene şi mondiale din domeniul sănătăţii publice", se notează în raport.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close