"Astăzi am făcut cea de-a treia doză cu vaccin recomanată de medici, pentru a mă proteja în continuare de coronavirus. Îi încurajez pe toți cei care deja s-au vaccinat și au deja șase luni de zile, să vină să își facă a treia doză, mai ales persoane care au peste 65 de ani, persoane care au deja probleme, ar trebui să vină urgent să se vaccineze. Bineînțeles, îi încurajez pe toți românii care nu s-au vaccinat, ar trebui să se vaccineze. Ați văzut că majoritatea covârșitoare, a persoanelor care astăzi se îmbolnăvesc și care ajung în spital, sunt persoane nevaccinat. Aţi văzut presiunea pe spitalele din România. Este foarte important să ne vaccinăm. Este singura soluţie pe care o avem acum", a declarat Florin Cîţu după ce s-a vaccinat.
Și Raed Arafat și ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, s-au vaccinat marți, 28 septembrie, cu a treia doză de vaccin anti-COVID.
„Vaccinarea reprezintă un act de responsabilitate! Vaccinarea este unica soluție de a ne recăpăta viețile normale de dinainte, fără a exista teama de îmbolnăvire! Nu vă jucați cu sănătatea!
Totodată, parte din personalul din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență pentru care au trecut cele peste 180 zile de la schema completă efectuată s-a vaccinat cu a cea de treia doză de vaccin împotriva COVID-19.
Vaccinarea reprezintă un act de responsabilitate!
Vaccinarea este unica soluție de a ne recăpăta viețile normale de dinainte, fără a exista teama de îmbolnăvire!.”, transmite DSU, pe pagina de Facebook.
Secretarul de stat, șeful DSU, dr. Raed Arafat s-a aflat în această dimineață la Spitalul de Urgență “Prof. Dr. Dimitrie...
Posted by Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă on Tuesday, 28 September 2021
A început vaccinarea anti COVID cu a treia doză. Condițiile în care vă puteți vaccina
A început vaccinarea anti COVID cu a treia doză. Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat că a început programarea în platforma electronică pentru doza a treia.
La această nouă etapă de vaccinare pot veni și cei care au împlinit cel puțin șase luni de la rapel. Vă puteți fie programa pe platforma de vaccinare, disponibilă de luni seară, fie vă prezentați direct la cel mai apropiat centru.
”Cum facem vaccinarea cu a treia doză? Direct fără programare în unele din centrele pe care le identificăm sau la fel de bine putem să intrăm să ne facem o programare începând cu luni seara”, a spus Andrei Baciu, secretar de stat în ministerul Sănătății.
Pe site-ul vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare există o harta interactivă unde putem vedea toate centrele de vaccinare din țară.
CNCAV anunță că toate persoanele vaccinate împotriva COVID-19 cu două doze (completă sau heterologă) și pentru care au trecut 180 de zile de la schemă completă se pot programa pentru administrarea dozei de rapel (booster), indiferent dacă administrarea primelor două doze s-a realizat cu programare în platformă sau direct în centrul de vaccinare.
Pașii pentru programare în platformă pentru a treia doză de vaccin anti COVID
1. Vă autentificați în platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro prin introducerea e-mailul-ui/CNP-ului și a parolei;
2. Selectați secțiunea „Beneficiari”:
a. Pentru beneficiarii existenți în cont trebuie doar să accesați pictograma „Programează pentru doza de rapel (booster)”;
b. Pentru beneficiarii noi, accesați butonul „Adaugă beneficiar”, completați datele necesare, iar la final accesați pictograma „Programează pentru doza de rapel (booster)”;
3. Alegeți centrul de vaccinare cu tipul de vaccin dorit (Pfizer sau Moderna), data, intervalul orar,vizualizați sumarul de prezentare a programării și finalizați programarea
4. La final, accesați secțiunea „Programările mele” pentru vizualizarea programării, respectiv pentru editarea sau anularea acesteia.
Persoanele vaccinate cu vaccinul Johnson&Johnson nu sunt eligibile pentru administrarea dozei de rapel.
Doza 3 este ferm recomandată persoanelor de peste 65 de ani, celor cu boli cronice (indiferent de vârstă), persoanelor din centrele medico-sociale și altor categorii vulnerabile, precum și persoanelor cu risc mare de expunere: personal medico-social și din învățământ.
Cu toate acestea, accesul la vaccinare este permis și altor categorii populaționale, care au cel puțin 6 luni de la administrarea dozei 2 de vaccin, indiferent dacă au istoric de trecere prin boală.
Doza de rapel se va efectua numai cu vaccinurile pe bază de ARN mesager, indiferent de schema inițială. Astfel, persoanele vaccinate cu Astra Zeneca vor primi doza 3 cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer sau Moderna.