Antena 3 CNN Actualitate Florin Barbu: „Arabia Saudită va deveni și o piață de desfacere pentru produsele din fermele românești”

Florin Barbu: „Arabia Saudită va deveni și o piață de desfacere pentru produsele din fermele românești”

BeFunky-collage - 2024-07-04T180642.212
Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a anunțat semnarea unui  Memorandum de Înțelegere cu omologul său din Regatul Arabiei Saudite, privind cooperarea în domeniul agriculturii / foto: Facebook/ Florin Barbu
de Roxana Mihăiescu    |    04 Iul 2024   •   18:18

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a anunțat semnarea unui  Memorandum de Înțelegere cu omologul său din Regatul Arabiei Saudite, privind cooperarea în domeniul agriculturii.

Potrivit ministrului Agriculturii, Memorandumul reprezintă un pas important pentru consolidarea relațiilor comerciale, în special în sectorul vegetal, zootehnie- creșterea bovinelor, ovinelor și caprinelor, precum și pentru utilizarea de tehnologii moderne în domeniul agriculturii.

„Arabia Saudită este o piață de desfacere pentru cerealele românești și va deveni și o piață de desfacere pentru produsele din fermele noastre.

În 2023, exportul de cereale în Arabia Saudită a crescut considerabil, datorită discuțiilor avute cu oficialii din regat.

Memorandumul de Înțelegere semnat, astăzi, la Riad, cu omologul meu din Regatul Arabiei Saudite 
este un alt pas important pentru consolidarea relațiilor comerciale și între cele doua țări în domeniul agriculturii, în special în sectorul vegetal, zootehnie- creșterea bovinelor, ovinelor și caprinelor, dar și utilizarea de tehnologii moderne în domeniul agriculturii.

Schimburile comerciale vor crește semnificativ, în următoarea perioadă,
mai ales că partea Saudită este interesată de cereale românești, de sectorul ovin, dar și de furajele pe care le procesăm în România.

Voi purta discuții cu asociațiile de profil din România care au posibilitatea să intre în dialog cu partea Saudită datorită acestui memorandum semnat astăzi.

Din 2019, nu a mai existat un acord la nivel guvernamental cu Regatul Arabiei Saudite, dar în urma eforturilor diplomatice și a interesului Guvernului pentru reluarea schimburilor comerciale cu Arabia Saudită, am reușit să creăm punți de dialog și export de produse și să susținem afacerile românești din domeniul agriculturii și zootehniei”, a transmis Florin Barbu, ministrul Agriculturii, pe pagina de Facebook.

?Arabia Saudită este o piață de desfacere pentru cerealele românești și va deveni și o piață de desfacere pentru...

Publicată de Florin Barbu pe Joi, 4 iulie 2024

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Un paradis turistic din Italia este nevoit să refuze turiști pentru că nu mai are apă
x close