Antena 3 CNN Actualitate Florian Pittiş a fost înmormântat pe Aleea Actorilor la Cimitirul Bellu

Florian Pittiş a fost înmormântat pe Aleea Actorilor la Cimitirul Bellu

Florian Pittiş a fost înmormântat pe Aleea Actorilor la Cimitirul Bellu
08 Aug 2007   •   03:28

Trupul neînsufleţit a lui Florian Pittiş a fost depus luni la sala Izvor a Teatrului Bulandra. Marţi după-amiază, cortegiul funerar va porni spre Cimitirul Bellu, pe Aleea Actorilor, acolo unde Moţu îşi va dormi somunul de veci. Pittiş se va odihni lângă marele Amza Pellea, aproape de Adrian Pintea, Laura Stoica şi Ioan Luchian Mihalea. Cortegiul s-a oprit în faţa Radioului pentru ca toţi colegii care l-au cunoscut şi iubit pe Moţu Pittiş să-i poată aduce un ultim omagiu. Sute de oameni printre care artişti, oameni de cultură şi politicieni au asistat la slujba de înmormântare a artistului Florian Pittiş la sala Izvor a Teatrului Bulandra. Cei veniţi să-l conducă pe ultimul drum au umplut foaierul teatrului, multe persoane aşteptând afară în ploaie plecarea spre sala radio şi apoi către Cimitirul Bellu. Câţiva suporteri ai Rapidului, echipa de suflet a lui Pittiş, i-au adus şi ei un ultim omagiu.

Artistul a murit duminică după-amiază la Institutul Oncologic unde era internat de o săptămână. Florian Pittiş a încetat din viaţă după mai bine de un an de suferinţă. Medicii care l-au tratat pe Florian Pittiş nu au vrut să dea prea multe detalii despre boala acestuia. Ei i-au respectat, în acest fel, dorinţa, exprimată şi în scris, în urmă cu 3 zile.

Boala lui Florian Pittiş a fost descoperită într-un stadiu avansat, când avea deja metasatze. De un an, de când a fost diagnosticat, Florian Pittiş a urmat tartatmentul prescris, fără să-şi întrerupă activitatea. A trăit intens, fără regrete. ?Concepţia mea este ŤCarpe diem!ť, deci nu există ieri, nu există mâine, eu îmi trăiesc numai clipa,? spunea Moţu în octombrie 2005.

Dispariţia lui Florian Pittiş a lăsat un gol imens în sufletele prietenilor din radio şi din muzică. La unul dintre cluburile din centrul Capitalei, apropiaţii şi-au amintit cu tristeţe de muzica lui. În redacţia Radio 3 Net colegii au pus pe biroul său un crin şi o candelă aprinsă. Ascultătorii din ţară şi din străinătate trimit neîncetat mesaje de condoleanţe.

Radio3net se va numi Radio3net-Florian Pittiş
Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) a anunţat schimbarea denumirii postului Radio3net, înfiinţat şi condus de Florian Pittiş, în Radio3net - Florian Pittiş, a declarat Maria Ţoghină, preşedintele-director general al SRR.

Primăria Municipiului Mediaş, judeţul Sibiu, organizează, miercuri, In memoriam Florian Pittiş, Mediaşul fiind ultimul loc în care Pittiş a concertat în 14 iulie.

FLORIAN PITTIŞ A MURIT RĂPUS DE CANCER

VEZI GALERIA FOTO ?FLORIAN PITTIŞ? - JURNALUL NAŢIONAL
MESAJE DE CONDOLEANŢE PENTRU MOŢU
DURERE ŞI LACRIMI ÎN URMA LUI FLORIAN PITTIŞ

CORTEGIUL FUNERAR PLECÂND DE LA TEATRUL BULANDRA
Citiţi ULTIMUL INTERVIU AL LUI FLORIAN PITTIŞ
RĂMAS BUN, MOŢULE
PLOAIA CARE VA VENI. ASCULTAŢI CELE MAI ÎNDRĂGITE PIESE ALE LUI FLORIAN PITTIŞ

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Cifrele dezastrului pentru Joe Biden, în primele sondaje după dezbatere
x close