Antena 3 CNN Actualitate Florian Lesch. Începutul terorismului în România

Florian Lesch. Începutul terorismului în România

Florian Lesch. Începutul terorismului în România
19 Apr 2007   •   23:33

Organizaţiile teroriste, modernizate şi ele, antrenează nu doar în tabere, ci şi prin Internet. Primul caz de ?radicalizare autoindusă" din România se numeşte Florian Lesch. Procesul teroristului Florian Lesch este pe rol. În timp ce apărarea încearcă să demonstreze că acesta nu este un terorist, experţii spun altceva: ?butelia" lui Lesch putea omorî cel puţin o sută de oameni. Pentru structura antitero a SRI, dar şi pentru procurorii care au lucrat la dosar, Florian Lesch a reprezentat o premieră în România. La fel de periculoasă însă ca orice altă formă de terorism.

O parte a presei centrale, citând surse SRI, a pus semnul egal între Lesch şi organizaţia teroristă ?Fraţii Musulmani" şi Fundaţia Taiba. Însă, preşedintele Fundaţiei Taiba neagă orice legătură între organizaţia sa şi ?Fraţii Musulmani", catalogată de Departamentul de Stat şi de Consiliul Europei drept una teroristă. Date oficiale ale SRI arată că Florian Lesch a participat, în România, la tabere de pregătire religioasă, ocazie cu care a intrat în legătură cu membri ai organizaţiei extremist-teroriste ?Fraţii Musulmani?.

După convertirea la islamism şi alegerea unui nume care a aparţinut unui fost soldat din cea de-a şaptea Brigadă a Armatei Islamice Bosniace, Lesch s-ar fi declarat dispus să se sacrifice într-un atentat terorist. Autorităţile au intervenit după ce Lesch a pregătit o bombă pe care vroia să o detoneze într-un cartier studenţesc din Timişoara.

Observator

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close