Antena 3 CNN Actualitate Dr. Flavia Groşan revine: "Producătorii îmi dau dreptate cu oxigenul. Am deschis Cutia Pandorei"

Dr. Flavia Groşan revine: "Producătorii îmi dau dreptate cu oxigenul. Am deschis Cutia Pandorei"

Georgiana Adam
4 minute de citit Publicat la 09:24 15 Apr 2021 Modificat la 09:24 15 Apr 2021
Dr. Flavia Groşan revine: "Producătorii îmi dau dreptate cu oxigenul. Am deschis Cutia Pandorei"

Într-o postare făcută pe pagina de Facebook, dr. Groșan spune că a deschis "Cutia Pandorei" şi precizează că şi preşedintele Societăţii Române de ATI, dr. Şerban Bubenek, îi dă dreptate.

Dr. Flavia Groşan: Producătorii îmi dau dreptate. Mă tem că am deschis Cutia Pandorei

"Nu pot să cred. Uite că producătorii îmi dau dreptate. Mă tem că am deschis Cutia Pandorei. Amin

“Producătorii avertizează că oxigenul este potenţial toxic după două zile la concentraţii care depăşesc 40%. Aceștia arată că administrarea de oxigen trebuie să se realizeze cu prudenţă, iar doza trebuie adaptată necesităţilor individuale ale pacientului. 

Este necesară monitorizarea regulată a tensiunii arteriale a oxigenului sau efectuarea pulsoximetriei şi monitorizarea semnelor clinice. Scopul este să se utilizeze întotdeauna cea mai redusă concentraţie eficace de oxigen în aerul inhalat pentru fiecare pacient, ceea ce înseamnă cea mai redusă doză necesară pentru menţinerea unei saturaţii > 90%. 

Concentraţiile mai mari trebuie administrate pe o perioadă cât mai scurtă posibil, fiind însoţite de monitorizarea atentă a valorilor gazului din sânge", se mai precizează în prospect.
Avertisment și de la președintele SRATI", a scris dr. Flavia Groşan, pe pagina de Facebook.

Postarea dr. Flavia Groşan vine în baza unui articol apărut într-un ziar local şi care pulică prospectul Oxigen Sol 100%.

Prospect: Oxigenul în concentrații mari poate determina colapsul alveolelor, care va opri alimentarea sângelui cu oxigen

"Oxigenul în concentrații mari poate determina colapsul alveolelor (mici saci în plămâni), care va opri alimentarea sângelui cu oxigen. Acest lucru se poate întâmpla dacă se utilizează o concentraţie de 100% mai mult de 6 ore, 60-70% după mai mult de 24 ore, în a doua zi de tratament la 40-50% și sub 40% după mai mult de 2 zile. Aveţi grijă deosebită dacă nivelurile de dioxid de carbon din sângele dumneavoastră sunt crescute. 

În cazuri extreme, acest lucru poate determina pierderea cunoştinţei. Dacă aveţi probleme de respiraţie declanşate de un nivel redus al oxigenului în sânge, trebuie să fiţi monitorizat îndeaproape de medicul dumneavoastră. (...) În nicio situaţie nu modificaţi concentraţia de oxigen furnizat, pentru a evita fluctuaţiile saturaţiei de oxigen", se arată în prospectul Oxigen Sol 100%.

Colegiul Medicilor: În cazul Groşan nu e malpraxis. Medicul poate profesa, însă fără declaraţii controversate

Comisia de Etică din Colegiul Medicilor Bihor a decis că nu este vorba de malpraxis în cazul doctoriţei Flavia Groşan.

Medicul pneumolog din Oradea poate astfel să profeseze în continuare.

În plus, până în prezent, pe numele medicului nu există nicio plângere scrisă din partea vreunui pacient.

Colegiul Medicilor, despre cazul dr. Groşan: "Derapaj profesional grav"

În plus, preşedintele Colegiului Medicilor Bihor subliniază că afirmaţiile doctoriţei Groşan despre caracterul periculos al terapiei cu oxigen din spitale sunt periculoase şi aberante:

"Da, este o aberaţie să spui că oxigenul vatămă creierul, că produce edeme cerebrale, ştiind că pacienţilor care beneficiază de terapie cu oxigen nu li se administrează oxigen în stare pură".

Doctoriţa Flavia Groşan, pneumolog, susţine că tratează COVID-ul ca pe o pneumonie atipică, cu antibiotic, chiar şi prin telefon sau online, ca să nu-i pună pe drumuri pe cei bolnavi rău.

Citiţi şi Cazul dr. Flavia Groşan, răsturnare de situație: nu a vindecat 100% din bolnavii COVID. Colegiul Medicilor: Mulţi pacienţi au ajuns în stare gravă la spital

Trebuie să argumenteze tratamentul minune pentru COVID-19

Reclamaţia în cazul dr. Groşan a fost depusă de un alt medic din Bucureşti, care a fost deranjat de faptul că aceasta a criticat protocolul din Bucureşti.

Reprezentanţii Colegiului Medicilor Bihor au chemat-o pe doctoriţa Flavia Groşan la Comisia de etică şi deontologie medicală, în urma unei autosesizări. Medicul a declarat în mai multe rânduri că încalcă protocolul de tratament pentru COVID-19, folosit în România.

Autosesizarea Colegiului Medicilor vine în urma unei plângeri făcute de un alt cadru medical, de la un spital din Capitală. Concret, medicul Flavia Groşan este acuzată că a încălcat un articol din Statulul deontologic medical, când a spus că nu înţelege rolul unor medicamente folosite la bolnavii de COVID-19, precum codeina, kaletra sau chiar heparina.

Dr. Flavia Groșan: Statul în casă și masca scad imunitatea. Masca nu face bine, de ce ne blocăm orificiile lăsate de Dumnezeu?

Dr. Flavia Groșan, medicul pneumolog care a stârnit multe controverse cu tratamentul său pentru COVID, susține că nu înțelege de ce trebuie să purtăm mască de protecție împotriva COVID.

Medicul a stârnit un noul val de reacţii după ce a afirmat, recent, că lockdownul și masca de protecție scad imunitatea, care este extrem de importantă mai ales în această perioadă. 

"Eu zic că lockdownul nu face bine, eu zic că masca nu face bine. Eu aș fi mers pe varianta englezească cu imunizarea de turmă. Am fi scăpat… Eu vorbeam și cu pacienții, Dumnezeu a lăsat orificiile astea, de ce le blocăm? Tot întreb… ne-a scăzut imunitatea în ultimul hal, d-aia nu mai știm ce e gripă, ce e viroză, ce e COVID. Nu mai știm nimic. Imunitatea noastră e prăbușită. Statul în casă, masca și aici am ajuns…", a spus dr. Flavia Groșan.

Medicul care a vindecat altfel bolnavii COVID: Eu mă duc pe medicația clasică, ieftină şi nu a ajuns niciunul intubat

Un medic pneumolog din România spune că a vindecat de COVID aproape 1.000 de pacienţi, tratând boala ca pe o pneumonie atipică și utilizând o medicație clasică și, în același timp, ieftină.

Dr. Flavia Groșan este medic pneumolog-bronholog şi precizează că obiectivul ei a fost, încă de la începutul pandemiei, ca niciun bolnav să nu aibă nevoie de mască de oxigen.

Pentru a-și pune pacienții pe picioare, medicul susţine că a utilizat un antibiotic clasic.

×
Parteneri
x close