Antena 3 CNN Actualitate Fiscul verifică relaţiile dintre Becali şi ProTV

Fiscul verifică relaţiile dintre Becali şi ProTV

Fiscul verifică relaţiile dintre Becali şi ProTV
16 Feb 2007   •   13:52

Garda Financiară va verifica modul în care a fost efectuată stingerea datoriilor între Gigi Becali, Pro TV şi hotelul Marriott. Măsura a fost luată în urma unei cereri trimisă de Asociaţia Consumatorilor de Media (ACM) către instituţie, în care se solicită verificarea cazului. Anunţul a fost făcut vineri, într-o conferinţă de presă, de Comisarul General al Gărzii Financiare, Adrian Cucu.

Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţie, Agenţia de Monitorizare a Presei, Centrul pentru Jurnalism Independent şi Convenţia Organizaţiilor de Media au solicitat Clubului Român de Presă să investigheze acest caz şi să evalueze dacă prestaţia Pro TV constitutie o abatere de la Codul etic. Organizaţiile solicită verificarea documentelor financiar-contabile care atestă stingerea datoriilor Media Pro International, Media Pro Pictures şi Clubului de Fotbal Steaua către Societatea Companiilor Hoteliere Grand SRL şi datoriile Agenţiei de Drepturi Sportive către Clubul de Fotbal Steaua.

Totul a pornit de la o declaraţie făcută de George Becali. Acesta a afirmat că datoriile pot fi achitate prin publicitate ?mascată?, făcută Clubului Steaua, Hotelului Marriott şi chiar lui însuşi. Acest lucru încalcă deontologia profesională, legislaţia audiovizuală şi legislaţia fiscală.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close