Antena 3 CNN Actualitate Fiscul va avea propriul serviciu secret

Fiscul va avea propriul serviciu secret

Fiscul va avea propriul serviciu secret
18 Iun 2007   •   11:44

Fiscul va avea propria structură de informaţii - una dintre cele mai temute din România. Noua structură care va folosi în viitor chiar şi agenţi de informaţii fiscale ar putea deveni operabilă în această toamnă. Direcţia de Informaţii Fiscale va avea ca principal rol crearea unei baze de date gigantice despre fiecare contribuabil. Serviciul va analiza şi va evolua informaţiile fiscale pe care le deţine şi va strânge informaţii din diverse surse în vederea identificării contribuabililor care prezintă risc ridicat din punct de vedere al administrării fiscale.

Informaţiile vor fi strânse din toate structurile de administrare fiscală, dar şi din celelalte structuri abilitate ale statului - respectiv de la Cadastru, de la notar, de la Poliţie, de la Parchet dar şi din ziare. Mai mult, structura va colabora cu toate instituţiile fiscale ale Uniunii Europene. Urmând modelul spaniol, noua structură va folosi în viitor chiar şi agenţi de informaţii fiscale, a declarat preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Daniel Chiţoiu, pentru ?Jurnalul Naţional?.

Pentru început în cadrul Direcţiei de Informaţii Fiscale vor lucra 20 de persoane, care vor furniza informaţii pentru toată ţara. Ulterior, probabil anul viitor, direcţia se va dezvolta şi la nivelul judeţelor. Potrivit preşedintelui ANAF prin înfiinţarea acestei strucuturi România se aliniază la modelele occidentale şi a dat ca exemplu Spania şi Franţa unde în prezent există servicii de informaţii în cadrul instituţiilor fiscale.

Direcţia de Informaţii Fiscale apare în noua organigramă a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Înfiinţarea acesteia este prevăzută într-un articol din hotărârea de guvern publicată recent privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close