Antena 3 CNN Actualitate FILMUL NEGRU al tragicului eveniment. Cum ar fi putut fi evitată MOARTEA a doi oameni, dacă autorităţile nu ar fi BÂJBÂIT 5 ore în întuneric!

FILMUL NEGRU al tragicului eveniment. Cum ar fi putut fi evitată MOARTEA a doi oameni, dacă autorităţile nu ar fi BÂJBÂIT 5 ore în întuneric!

O.P.
2 minute de citit Publicat la 05:37 21 Ian 2014 Modificat la 05:37 21 Ian 2014
FILMUL NEGRU al tragicului eveniment. Cum ar fi putut fi evitată MOARTEA a doi oameni, dacă autorităţile nu ar fi BÂJBÂIT 5 ore în întuneric!
Cei 7 oameni din avion au înfruntat moartea timp de opt ore. În cazul pilotului Adrian Iovan şi a unui medic rezident, lupta a fost pierdută. Nu s-a mai putut face nimic pentru cei doi în ciuda mobilizării în care au fost implicate sute de persoane.

Ceilalţi patru medici şi copilotul au fost salvaţi de autorităţi şi transportaţi în stare gravă la spitalul din Cluj-Napoca. Salvatorii de vieţi au şi ei eroii lor acum.

Un pădurar şi o echipă de off-road au ajuns la victime înainte de a fi prea târziu. Erau deja în şoc hipotermic şi puteau muri în orice moment. 

FILMUL EVENIMENTELOR

Doi oameni puteau fi în viaţă acum, dacă bâlbăiala autorităţilor nu continua ore în şir. După ce s-a aflat că avionul a aterizat forţat, nicio instituţie cu atribuţii în domeniu nu a reuşit să localizeze epava. Asta în ciuda faptului că medicii avea mai amulte telefoane care funcţionau, iar avionul avea un sistem de localizare. 

În acest condiţii, nu este de mirare că operaţiunile de căutările s-au întors subit cu sute de ani în urmă. S-a decis formarea unui cerc uman în jurul epavei.

Trebuia acoperită o suprafaţă de câteva sute de kilometri pătraţi, timp în care 7 oameni se luptau rămână în viaţă.

Avionul a decolat la ora 13.35 de pe Aeroportul Băneasa şi urma să aterizeze pe aeroportul din Oradea la 16.35. În jurul orei 16.00, aeronava a disprut de pe radare. Iniţial s-a vorbit despre o prăbuşire. Au urmat clipe de groază. Într-un final s-a aflat că e vorba de o aterizare fortaţă. Se ştia că în avion sunt 5 medici care urmau să ajungă la Oradea.  A urmat o mobilizare fără precedent. Sute de pompieri, salvamontişti şi jandarmi au început căutările.

Căutările se desfăşurau însă în orb. Nimeni nu ştia unde este avionul. Asta în ciuda faptul că medicii aveau mai multe telefoane funcţionale, iar avionul avea sistem de localizare.

Ore întregi, autorităţile au ştiut doar că avionul a căzut la graniţa judeţelor Cluj, Alba şi Bihor, în zona "Ursoaia".

În lipsa unei localizări precise autorităţile au apelat la o formă rudimentară de căutare. Un cerc uman în jurul zonei în care sperau să-i găsească pe medici.

Chiar şi asa, bălbăia autorităţilor a continuat. Căutătorii au primit hărţi turistice pentru a se orienta în beznă în pădure.

Şi deşi răniţii erau de negăsit, autorităţile au început să arunce vine una pe alta. Ba mai mult spuneau că operaţiunea de căutare merge fără cusur.

Nici de la vârful ministerului, situaţia nu părea mai clară.

Cu toată tehnica mobilizată de autorităţi, până la urmă, un pădurar a fost cel care i-a descoperit răniţi.
În scurt timp au ajuns la locul tragediei şi voluntarii unui club off road.

La operaşiunea de salvare au participat şi sute de voluntari din trei judeţe.

×
x close