"Starea ei este bună şi va urma tratament de recuperare. Acesta poate dura mai multe luni, în funcţie de cum răspunde la tratament", a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie Sibiu, Alina Cozac.
Potrivit acesteia, fetiţa a fost operată atât pentru fractura de mandibulă, cât şi pentru fracturile de bazin şi col femural drept pe care le-a suferit.
Părinţii fetiţei, care spuneau că vor depune plângere la Parchet pentru neglijenţă împotriva antrenoarelor, nu au făcut acest lucru până la ora transmiterii acestei ştiri. Ei afirmă însă că nu au renunţat la această idee, dar nu au precizat când vor depune respectiva plângere.
Referitor la problemele găsite de inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Sibiu, care au decis închiderea unităţii din cauza unor majore probleme de siguranţă şi igienă, Dan Magoş a precizat că "problemele legate de igienă vor fi remediate în timpul lunii august", unitatea fiind special închisă pentru igienizare în perioada respectivă.
Despre problemele legate de siguranţă, în principal lipsa unei bare de susţinere la nivelul apei, purtătorul de cuvânt al CSM Sibiu a spus că sunt "o prostie".
"Bazinul Olimpia este un bazin pentru competiţii sportive. Trambulina şi platformele respectă toate normele internaţionale din domeniu. Aici se desfăşoară antrenamente sportive şi competiţii de performanţă, nu este o piscină publică sau un ştrand. Federaţia (Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern - n.r.) nu ar permite instalarea unei astfel de bare. În plus, bazinul, pentru a se putea organiza competiţii sportive, trebuie să aibă minim opt culoare, pe care nu le-am mai avea dacă s-ar instala respectiva bară. Asta este o prostie", a declarat Dan Magoş.
El a menţionat că, pe toată durata lunii august, unitatea este închisă şi vor avea loc lucrări de igienizare, curăţenie generală, dar şi reparaţii.
În urmă cu o săptămână, părinţii fetiţei au susţinut o conferinţă de presă în care au reclamat că fiica lor şi colegii acesteia nu erau supravegheaţi. Părinţii au depus o reclamaţie la Clubul Sportiv Municipal Sibiu, în subordinea căruia se află Bazinul Olimpia, şi urmau să depună plângere la Parchet împotriva antrenoarelor, pentru neglijenţă.
Poliţia Judeţeană Sibiu s-a autosesizat şi a deschis o anchetă în acest caz.
Purtătorul de cuvânt al Clubului Sportiv Municipal Sibiu, Dan Magoş, declara că cele două antrenoare acuzate în cazul fetiţei accidentate sunt singurele care predau înot şi sunt angajate din 2007, iar în acest an au obţinut trei medalii la competiţii naţionale de profil cu unul dintre elevii antrenaţi.
Inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Sibiu au dispus, marţi, închiderea Bazinului Olimpia după ce au constatat probleme majore privind securitatea şi igiena.
Bazinul Olimpia poartă urmele trecerii anilor şi a lipsei de investiţii: vestiarele au dotări învechite, dulapuri stricate şi cu vopseaua scorojită, tribuna este rareori folosită de teamă să nu se surpe şi peste tot sunt urme de igrasie şi mucegai.