Antena 3 CNN Actualitate Festivităţile de 1 decembrie au început cu o depunere de coroane la Monumentul Eroului Necunoscut

Festivităţile de 1 decembrie au început cu o depunere de coroane la Monumentul Eroului Necunoscut

Festivităţile de 1 decembrie au început cu o depunere de coroane la Monumentul Eroului Necunoscut
01 Dec 2007   •   09:51

Deschiderea oficială a festivităţilor cu ocazia zilei de 1 decembrie a avut loc ca de obicei în Parcul Carol, acolo unde reprezentanţii instituţiilor statului asistat la evenimentele organizate la Monumentul Eroului Necunoscut. Începând cu ora 09.00 reprezentanţi ai Parlamentului României, ai Preşedenţiei dar şi ai Guvernului şi ai altor instituţii ale statului au participat la ceremonialul religios şi militar care s-a încheiat cu o depunere de coroane de flori. La eveniment au participat preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, dar şi alte personalităţi ale vieţii politice precum Ion Iliescu, Adriean Videanu sau Vasile Blaga.

O depunere oficială de coroane de flori a avut loc sâmbătă dimineaţă şi la Alba Iulia, unde pe lângă preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, au fost prezenţi reprezentanţi ai Guvernului şi ai partidelor politice din România. Cu toate acestea autorităţile au declarat că nu doresc să organizeze o sărbătoare politizată, ci o sărbătoare de care să se bucure toţi românii. Depunerea de coroane a fost urmată de primirea soliilor în Sala Unirii. Evenimentul aminteşte de primirea celor 1200 de delegaţi din toate zonele ţării, care a avut loc în aceeaşi sală la 1 decembrie 1918. Tot la Alba Iulia autorităţile vor mai organiza şi o paradă a portului popular, dar şi o paradă militară.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close