Antena 3 CNN Actualitate Festivalul Enescu. Băsescu nemulţumit de distribuţia biletelor gratuite (VIDEO)

Festivalul Enescu. Băsescu nemulţumit de distribuţia biletelor gratuite (VIDEO)

Festivalul Enescu. Băsescu nemulţumit de distribuţia biletelor gratuite <font color=red>(VIDEO)</font>
02 Sep 2007   •   14:23

Festivalul Internaţional George Enescu a început sâmbătă la Sala Palatului din Capitală. Timp de trei săptămâni, artişti români şi străini vor concerta în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară. Ediţia din acest an a Festivalului este cea de-a 18-a şi va dura cu aproape o săptămână mai mult decât cele anterioare.

În prima seară a festivalului, Orchestra Operei Naţionale Bucureşti a prezentat un program din arii celebre precum Nunta lui Figaro, Tosca, Bărbierul din Sevilla sau Don Carlos. La spectacolul de excepţie au participat numeroase personalităţi ale vieţii publice. După gală, preşedintele Traian Băsescu a criticat decizia ministerului Culturii de a rezerva mai multe locuri prin împărţirea de bilete gratuite salariaţilor instituţiei.

La ediţia din acest an a Festivalului Enescu vor participa solişti de renume, dirijori prestigioşi dar şi mari orchestre ale lumii, precum London Symphony Orchestra, Orchestra Naţională Rusă, Orchestre din Paris, Filarmonica din Oslo şi, desigur, Orchestra Naţională Radio.

Ministrul Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu, îl contrazice pe preşedintele Traian Băsescu. El spune că ministerul a rezervat pentru fondul de protocol numai 200 de bilete, în conformitate cu legea, şi nu 400 cum a afirmat Preşedintele. Legea prevede că 10% din bilete constituie fond de protocol. Ministrul neagă şi afirmaţia şefului statului potrivit căreia gala s-ar fi desfăşurat cu casa de bilete închisă. Iorgulescu susţine că sâmbătă,în ziua spectacolului, existau încă bilete nevândute. Adrian Iorgulescu a apreciat că în acest fel se forţează în tentă politicianistă o chestiune care poate umbri un eveniment cultural de talie internaţională.

BĂSESCU NU ESTE DE ACORD CU MODUL ÎN CARE S-AU DISTRIBUIT BILETELE GRATUITE  

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close