Antena 3 CNN Actualitate Fermierii şi comercianţii din nou în conflict, de data aceasta pe tema mielului de Paşte

Fermierii şi comercianţii din nou în conflict, de data aceasta pe tema mielului de Paşte

Fermierii şi comercianţii din nou în conflict, de data aceasta pe tema mielului de Paşte
08 Apr 2008   •   12:40

Mai sunt trei săptămâni până la Paşte şi marii comercianţi deja şi-au făcut înţelegerile de aprovizionare. Nu este criză de carne de miel, dar ideea unei crize poate fi uşor indusă. Crescătorii de oi au anunţat că nu vor lasa preţurile mai jos şi că vor vinde kilogramul de carne de miel între 18 şi 20 de lei pe kilogram. Comercianţii se plâng că astfel vor ajunge să vândă mielul cu 25 de lei pe kilogram.

Toate aceste contre par să nu fie decât un circ ieftin pentru că, în magazine, carnea este deja 25 de lei pe kilogram, preţ care este destul de mare şi care va influneţa românii să aleagă carnea de pasăre sau cea de porc, care este mult mai ieftină. Crescătorii de oi sunt totuşi liniştiţi. Ei vor exporta mieii mai tarziu, ca berbecuţi, dacă de Paşte românii nu îi vor cumpăra.

Seceta de anul trecut a scumpit furajele şi le-a cam golit şi crescătorilor de animale buzunarele. Dar preţul cărnii în general a crescut, iar pentru români mielul chiar este o delicatesă. Cele mai multe tăieri se fac în săptămâna patimilor, aproximativ 30% din cele 2,5 milioane de ovine tăiate anual în România.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close