Chiar dacă bărbatul a revenit cu documentul doveditor, nu şi-a recuperat marfa. Mai mult, unul dintre oamenii legii susţine că certificatul este fals, fără să aibă vreo dovadă.
Ilegalitatea este propusă chiar de unul dintre poliţiştii Sectorului 2 al Capitalei, condus de Neculai Onţanu. Poliţistul vrea să demostreze că judecata lui funcţionează.
La o săptămână de când a rămas fără munca de o vară, Gheorghe Muşa cere explicaţii.
Venise la Bucureşti pentru "Zilele Recoltei" în speranţa că va obţine un preţ mai bun pe legume. Aştepta deschiderea pieţei, când s-a trezit că poliţiştii îi confiscă marfa. Greşeala producătorului: a lăsat acasă certificatul din 2014, dovada prezentată poliţiei fiind autorizaţia de producător de anul trecut.
În câteva minute, patru echipaje cu 15 poliţişti au descărcat sutele de kilograme de legume în maşinile lor. Degeaba le-a explicat omul că poate veni cu certificatul valabil în două ore, ceea ce a şi făcut.
Omul figurează ca producător de ani buni în registrele Primăriei Colibaşi, din judeţul Giurgiu. Are zeci de mii de fire de roşii pe hectare întregi şi toată familia trăieşte din agricultură.
Şefii poliţiştilor locali susţin că oamenii lor au acţionat perfect legal.
Totul s-a întâmplat lângă Piaţa Obor, controlată de unul dintre oamenii lui Onţanu, Elias Bucurică, cel care acum un an agresa fără jenă jurnaliştii Antena 3.
Singura şansă a producătorului este să conteste procesul verbal pe care încă nu l-a primit şi să apeleze la instanţă pentru despăgubiri. Omul susţine că marfa lui valora cel puţin 8.000 de lei.