Antena 3 CNN Actualitate Lanțul ilegalităților care au permis ca Ferma Dacilor să funcționeze fără autorizații 10 ani

Lanțul ilegalităților care au permis ca Ferma Dacilor să funcționeze fără autorizații 10 ani

Andreea Sava a prezentat la Antena 3 CNN actele care arată că și primarul din localitate știa că Ferma Dacilor nu avea autorizațiile necesare pentru a funcționa.

de Carmina Pricopie    |    28 Dec 2023   •   20:25

Toate informațiile scăpate pe surse în ultimele zile virează către ISU și proprietarii complexului. Pe lângă aceste servicii de cazare, cei de la Ferma Dacilor produc și brânză, însă nu se știe dacă aceștia aveau avizele necesare pentru asta.

O nepoată a familiei a câștigat aproape 20.000 de hectare și a construit complexul, în timp ce Cornel Dinicu este un proprietar fantomă, întrucât nu apare absolut deloc în actele oficiale.

Procesul verbal al ședinței de Consiliu Local din 12 ianuarie 2021 a Primăriei Gura Vadului arată că s-a votat un proiect de hotărâre privind modificarea PUZ-ului, adică suprafața respectivă de teren să fie scoasă din extravilan și băgată în intravilan, pentru simplul motiv că în extravilan nici măcar nu poți să construiești.

Este vorba despre un teren de 19.618 de metri pătrați, pe care s-a construit obiectivul turistic Ferma Dacilor. 
S-a cerut construirea acestuia în acte, întrucât el era deja construit din 2013, fără autorizații. Proiectul de hotărâre a fost votat de toți consilierii locali, în unanimitate.

Ferma Dacilor a funcționat fără autorizații până în anul 2016, când a avut loc primul control al Consiliului Județean Prahova, care a constatat că acolo s-a construit ilegal și, astfel, a cerut demolarea complexului.

Întrucât Primăria nu a pus în aplicare cererea CJ Prahova, s-a cerut în instanță demolarea clădirilor respective.

Procesul a ținut până în 2022, când au reușit să obțină în instanță anularea deciziei de demolare, această hotărâre a instanței nemaifiind atacată de către cei de la CJ Prahova. 

Însă foarte important este că acest proces a fost disputat între proprietarul terenului și cei de la Consiliul Județean Prahova.

Șeful DSU a cerut joi toleranță zero în aplicarea sancțiunilor față de abaterile care pun viața oamenilor în pericol, în cadrul unei ședințe care a avut loc la sediul MAI, după incendiul produs marți la pensiunea Ferma Dacilor, din Tohani, județul Prahova.

Ședința a avut ca scop prezentarea unor aspecte legate de activitatea de inspecție la obiectivul la care a avut loc evenimentul de marți, din localitatea Tohani, județul Prahova.

Șeful DSU a cerut ca personalul care efectuează activități de control să manifeste toleranță zero și exigență în aplicarea sancțiunilor contravenționale față de abaterile care pun viața oamenilor în pericol.

Totodată, inspectorul general al IGSU a solicitat intensificarea controalelor pe linia siguranței la incendiu la toate categoriile de agenți economici, dar și verificări la operatorii care, în următoarea perioadă, vor desfășura activități unde se preconizează un aflux mare de persoane.

"Pe de altă parte, șeful DSU a solicitat o analiză obiectivă a cadrului legislativ incident activității de prevenire a situațiilor de urgență, urmând ca propunerile să fie transpuse într-un proiect de act normativ care să amendeze legislația în vigoare", a transmis DSU, potrivit Mediafax.

Şapte persoane au fost găsite moarte după incendiul de la Ferma Dacilor, din Tohani, iar cea de-a opta persoană nu a fost încă identificată de autorităţi.

 

 

×
Subiecte în articol: Ferma Dacilor Cornel Dinicu
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
EURO 2024: România va întâlni Olanda în optimile de finală. Programul meciurilor
x close