Antena 3 CNN Actualitate Ferentari - închisoarea oamenilor liberi

Ferentari - închisoarea oamenilor liberi

Ferentari - închisoarea oamenilor liberi
16 Oct 2007   •   18:39

Sute de oameni dintr-un cartier bucureştean trăiesc ca în închisoare. Blocurile şi garajele lor sunt ca nişte fortăreţe, ferecate şi cu gratii la ferestre. Locatarii din Ferentari spun că e singura soluţie ca să se ferească de tâlhari şi de dependenţii de droguri. Închisoare în aer liber. Un gard înalt de 3 metri împrejmuieşte blocul aflat chiar în inima ghetoului de la intersecţia Căii Ferentari cu strada Zeţarilor. După lăsarea întunericului, oamenii încuie poarta cu lanţuri, de teama drogaţilor care obişnuiesc să-şi injecteze drogurile chiar în scările blocurilor.

Stupefiantele se procură cu uşurinţă de la dealeri cunoscuţi. Oficial numărul infracţiunilor a scăzut. Nu şi numărul consumatorilor de droguri. Cei paşnici se tem să vorbească, iar şmecherii - şefii cartierului - nu te primesc pe strada lor.

În blocurile care nu au nici măcar uşă la intrare, oamenii vin seara de la serviciu, se încuie în casă şi nu mai au curajul să iasă nici după pâine. Sunt deţinuţii cartierului.

Scările, nemăturate cu lunile, sunt pline de seringi, mucuri de ţigari şi sticle de băutură. Locatarii de la parter şi-au construit, în dreptul ferestrelor, adevărate cuşti. Nu au forme legale, nu au autorizaţie să construiască. Dar, în Ferentari, cel mai periculos loc din Bucureşti, alţii fac legea. O lege nescrisă cu care nu poţi să te joci.

OAMENII DIN FERENTARI TRĂIESC ÎN PROPRIA ÎNCHISOARE

Observator

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close