Antena 3 CNN Actualitate Femeile ar putea ieşi la pensie la 65 de ani

Femeile ar putea ieşi la pensie la 65 de ani

Femeile ar putea ieşi la pensie la 65 de ani
09 Iul 2007   •   10:25

Banca Mondială recomandă României creşterea vârstei de pensionare, precum şi egalizarea, cât mai curând posibil, a vârstei standard pentru femei şi bărbaţi. În urma recomandărilor cuprinse în “Studiul de politică sectorială” al instituţiei financiare internaţionale, ministrul Muncii, Paul Păcuraru, a propus două variante privind egalizarea vârstei de pensionare a femeilor cu cea a bărbaţilor. Una ar fi ca femeile să se pensioneze la 65 de ani, ca şi bărbaţii, iar cea de-a doua propune ca vârsta de pensionare pentru ambele sexe să fie 62 de ani.

Un studiu realizat de Centrul “Parteneriat pentru Egalitate” arată, însă, că doar 14 la sută dintre români acceptă ca vârsta de pensionare a femeilor să fie egală cu cea a bărbaţilor. Cei chestionaţi spun că femeile ar trebui să se pensioneze la 55 de ani şi nu la 60, întrucât muncesc mai mult în gospodărie.

Conform Legii pensiilor, în prezent, vârsta legală de pensionare este de 58 ani, pentru femei, respectiv de 63 ani pentru bărbaţi. Legea prevede ca, până în 2014, vârsta de pensionare să crească la 62 ani, pentru femei şi la 65 ani pentru bărbaţi.

Rompres

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close