Antena 3 CNN Actualitate Au apărut imagini cu fosta învățătoare din Zărnești, care a dispărut de o săptămână. Nepoata: „Mi se pare ciudat ca ea să fi uitat cine e și să se plece”

Au apărut imagini cu fosta învățătoare din Zărnești, care a dispărut de o săptămână. Nepoata: „Mi se pare ciudat ca ea să fi uitat cine e și să se plece”

BeFunky-collage - 2024-07-03T010403.882
Au apărut imagini cu fosta învățătoare din Zărnești, care a dispărut de o săptămână / sursă foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Iul 2024   •   01:04

De aproape o săptămână, o bătrână în vârstă de 82 de ani este de negăsit. Femeia, o fostă învățătoare, locuiește singură în localitatea Zărnești – Fundeni din județul Buzău, iar ultima dată când a vorbit cu cineva din familie a fost în data de 27 iunie. Rudele au anunțat dispariția femeii două zile mai târziu, iar de atunci polițiștii, ajutați de jandarmi și voluntari, o caută fără oprire.

Aurica Popescu, fosta învățătoare în localitatea Zărnești, este de negăsit de mai multe zile. Cea care a alertat autoritățile a fost nepoata femeii, stabilită în Italia, și care nu a mai reușit să ia legătura cu bunica ei la telefon.

Ultima dată, bătrâna a fost văzută joi, 27 iunie. De atunci, rudele nu mai știu nimic de ea.

Nepoata femeii a postat mai multe mesaje pe rețelele sociale, în speranța că cineva îi poate oferi informații despre bunica ei. În zadar, însă.

„Au fost câteva informații. Cineva spunea că a fost văzută undeva pe o bordură, pe un pod pe lângă Bariera Brăilei, iar apoi a fost cineva care ar fi zis că s-ar fi urcat într-un tren. Altcineva din sat de aici a zis că a văzut-o pe un drum care ducea spre DN1, care duce la Buzău sau la Râmnicu Sărat, acum nu știm.

Ea știa foarte multe poezii. În fiecare zi îmi spunea câte o poezie. Când vorbeam cu ea avea poezia ei de sfârșit de telefon, mai îmi spunea câte una pe la mijloc, mi se pare ciudat ca ea să fi uitat cine e și să fi plecat”, a declarat Alina Popescu, nepoata femeii.

Forțele de ordine s-au mobilizat și au încercat să refacă traseul femeii

Zile întregi, zeci de jandarmi și polițiști au încercat să refacă traseul femeii. După vizualizarea mai multor imagini de pe camerele de supraveghere din zonă, polițiștii au refăcut parțial traseul bătrânei.

O ultimă imagine obținută de polițiști a fost din localitatea Cuculeasa, la o distanță de peste 10 kilometri de locuința bătrânei.

„Imediat după primirea sesizării, polițiștii s-au deplasat la domiciliu persoanei căutate pentru clarificarea situației acesteia și pentru a stabili dacă aceasta se află în zona locuinței sau în zona adiacentă locuinței, având în vedere că la acel moment era luată în calcul inclusiv posibilitatea degradării stării de sănătate pe fondul vârstei înaintate, însă rezultatul a fost negativ”, a declarat Ane-Mari Vrapciu, purtător de cuvânt IPJ Buzău.

Polițiștii fac un apel către toți cei care pot oferi informații despre persoana dispărută, să sune la 112 sau să meargă la cea mai apropiată unitate de poliție.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
DNSC: „Amenințare cibernetică pentru utilizatorii Android”
x close