Antena 3 CNN Actualitate Femeia în viziunea preşedintelui Traian Băsescu

Femeia în viziunea preşedintelui Traian Băsescu

Femeia în viziunea preşedintelui Traian Băsescu
08 Oct 2007   •   15:12

Organizaţia Femeilor Liberale din Bucureşti organizează luni la, ora 19.00, o dezbatere publică cu tema "Femeia în viziunea lui Traian Băsescu". Cel mai probabil discuţiile au loc ca reacţie la limbajul pe care şeful statului l-a folosit în mai multe rânduri la adresa femeilor din politică şi din mass media. În cursul săptămânii trecute Traian Băsescu a răspuns la întrebarea despre moţiunea PSD a unei jurnaliste de la Antena 3: "Sigur, vin direct în birou la tine să o facem".

Preşedintele Băsescu a folosit expresii jignitoare la adresa jurnaliştilor în mai multe rânduri. Recent, şeful statului a catalogat-o pe colega noastră, reporterul Andreea Pană drept ?ţigancă împuţită?, afirmaţie pentru care a fost citat în faţa Consiliului Naţional Antidiscriminare.

În 2005, la bilanţul Poliţiei, un alt reporter al Antenei 1 l-a întrebat pe şeful statului cum i se pare poliţia. "În orice caz mult mai frumoasă decât tine", a răspuns total nemotivat Traian Băsescu. Unei alte ziariste de la Antena 3, Băsescu i-a oferit pe podul de la Mărăcineni un post la Cotroceni.

Băsescu a folosit un limbaj nepotrivit şi la adresa femeilor din politică. Acesta i-a spus Laviniei Şandru că ?în politică e uşor să ajungi pe centura politicii?.

Pe de altă parte, presa a mai relatat despre vizitele Elenei Udrea la miezul nopţii, punându-se deseori întrebări cu privire la scopul acestor întrevederi. Întrebat despre aceste vizite Traian Băsescu a răspuns: "Spuneţi o minciună. Confundaţi o maşină cu o femeie. Eu n-aş face confuzia asta".

Anca Bundaru, Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close