Antena 3 CNN Actualitate Femeia găsită moartă pe Transfăgărăşan ar fi fost ucisă de propriul nepot. Bărbatul a fost arestat preventiv

Femeia găsită moartă pe Transfăgărăşan ar fi fost ucisă de propriul nepot. Bărbatul a fost arestat preventiv

350600.jpg
19 Mai 2016   •   20:45

Tribunalul Sibiu a decis, joi, arestarea preventivă pentru 30 de zile a nepotului femeii găsite moarte în urmă cu zece zile, pe Transfăgărăşan, acesta fiind acuzat de procurori că a ucis-o prin ştrangulare.

"S-a admis propunerea. S-a dispus arestarea pe 30 de zile, începând de astăzi, până în 17 iunie, cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare şi deja a formulat contestaţie", a precizat Cornelia Prundaru, expert Tribunalul Sibiu, potrivit Agerpres.

Bărbatul acuzat de crimă se declară nevinovat. Acesta a fost ridicat, joi, când s-a întors din Italia cu avionul, pe Aeroportul Otopeni din Bucureşti. Procurorii sperau ca el să se întoarcă în ţară, cu maşina cu care a transportat cadavrul mătuşii, pe care l-a abandonat pe Transfăgărăşan. Procurorii urmează să ceară ajutorul autorităţilor italiene, pentru a recupera maşina cu care a fost transportată femeia ucisă.

Nepotul urmărit penal pentru omor a fost surprins de camerele din trafic, montate pe DN1, în timp ce a transportat cadavrul de la Braşov, în judeţul Sibiu. Există şi apeluri telefonice pe care bărbatul acuzat de crimă le-a făcut în ziua în care este acuzat că a abandonat cadavrul mătuşii pe Transfăgărăşan, acesta putând fi localizat cu ajutorul telefonului mobil.

"Raportat la probele administrate, s-a apreciat că sunt indicii temeinice care duc la bănuiala rezonabilă că fapta a fost săvârşită de B.M.E., nepotul victimei, motiv pentru care, prin ordonanţa procurorului s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de acesta pentru săvârşirea infracţiunii de omor, prev. de art. 188 alin. 1 Cod pen. rap. la art. 199 Cod pen. Urmare a probatoriului administrat, prin ordonanţa procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu din data 19 mai 2016, s-a dispus reţinerea suspectului B.M.E., pe o perioadă de 24 de ore, începând cu data de 19 mai 2016, ora 02.00", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a pus în mişcare acţiunea penală joi. Pe parcursul cercetărilor penale, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu - Serviciul Investigaţii Criminale şi Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Alba Iulia - Biroul de Analiză a Informaţiilor Sibiu.

×
Subiecte în articol: Sibiu
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close