Antena 3 CNN Actualitate Femeia de 70 de ani a fost graţiată de preşedinte

Femeia de 70 de ani a fost graţiată de preşedinte

Femeia de 70 de ani a fost graţiată de preşedinte
07 Feb 2007   •   23:49

O femeie de 70 de ani a avut nevoie de mila preşedintelui sa iasă din închisoare. Singura ei vinovăţie: n-a vrut să renunţe la o palmă de pământ. Bolile de care suferă nu au impresionat judecătorii. A ieşit de după gratii după ce jurnaliştii au făcut public cazul ei, iar preşedintele s-a îndurat şi a semnat.

Pentru că a ţinut cu dinţii de pământul moştenit de la soţ, Maria Zlăvoc a fost purtată zece ani prin tribunale. La ultimul proces, a pierdut. Dar n-a vrut să-şi accepte soarta. S-a opus hotărârii judecătoreşti şi a primit trei luni de închisoare. A fost eliberată temporar pentru că era grav bolnavă. Suferă de inimă şi diabet zaharat. Dar marţi s-a întors la închisoare. Suferinţa i-a fost curmată miercuri, când preşedintele a graţiat-o.

Maria Zăvloc a zâmbit pentru prima dată în multe luni în care n-a făcut decât să verse lacrimi. S-a grăbit să ajungă acasă, unde o aşteptau ai ei. A fost condusă până la Dolhasca de ziarişti. Maria Zlăvoc nu mai vrea pământ. Oricum s-a obişnuit cu sărăcia. Acum, la bătrâneţe, a aflat un lucru important. Nimic nu contează mai mult decât... libertatea.

Maria Zlăvoc împlineşte 69 de ani peste două săptămâni. E născută pe 1 martie. Îşi va petrece aniversarea acolo unde unde merită să fie: acasă.

Observator

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close