
Fasolea oferită de primărie este preparată de opt ani după acelaşi ritual, ?respectat cu sfinţenie de bucătari?, reţeta fiind preluată de la angajaţi ai popotelor militare. Sub supravegherea unui medic, duminică noapte la ora 24:00, s-a pus la înmuiat în apă întreaga cantitate de fasole timp de patru ore, apoi la ora 4:00 s-a pus la fiert pentru trei ore, prima apă fiind schimbată după o oră, iar la 6:00, cea de a doua.
Ora 7:00 - fasolea este aproape fiartă şi încep să se pună pe rând ingredientele - kaiser feliat, pastă de tomate, ulei, piper, ceapă, morcovi, foi de dafin, boia de ardei, cimbru, sare. Ora 7:00 ? 8:00 - fasolea cu costiţă fierbe cu alte ingrediente secrete. Porţiile de fasole vor fi servite începând cu ora 11:00, în 23 de ?corturi ostăşeşti?, dintre care patru la Primăria sectorului 2.
De 1 Decembrie, Primăria sectorului 2 organizează şi Ziua Porţilor Deschise: se intonează imnul României, sunt eliberaţi 2000 de porumbei în acordurile Odei Bucuriei şi se joacă Hora Unirii. Programul cuprinde şi defilarea forţelor de ordine din primărie, a muzicii militare şi exerciţii demostrative ale poliţiştilot comunitari.
Antena3.ro