Antena 3 CNN Actualitate Fără precedent. Baroul Bucureşti nu are decan

Fără precedent. Baroul Bucureşti nu are decan

Fără precedent. Baroul Bucureşti nu are decan
16 Apr 2007   •   23:22

Avocaţii nu au reuşit nici din cea de-a doua încercare să aleagă conducerea Baroului Bucureşti. Mai mult, întâlnirea de luni s-a desfăşurat într-un haos greu de imaginat. Aproape 3000 de avocaţi au venit luni la Sala Palatului. Au aşteptat liniştiţi timp de două ore ca şedinţa să înceapă. Lipsa cvorumului le-a dat însă planurile peste cap. Pentru că nu erau suficienţi, s-a decis să mai aştepte o oră, doar doar se vor strânge în numărul legal.

Aşteptare nu a fost însă de bun augur. Nici după alte 60 de minute, avocaţii nu erau suficienţi. Singura soluţie era din nou amânarea şedinţei de alegeri, numai că sătui să tot fie chemaţi degeaba, câteva sute de avocaţi s-au decis să facă o şedinţă prin care să desemneze o conducere interimară. Aşa că au trecut la treaba şi şi-au ales mai întâi un prezidiu.

Dar nu se rezolvă bine prima problemă că apare alta. Luminile se sting rând pe rând iar microfoanele sunt oprite. Revoltaţi, avocaţii încearcă să afle cine le-a făcut asta. Până la urmă decid să ţină şedinţa chiar şi fără să se audă.

Procesul verbal semnat de câteva sute de avocaţi prin care actuala conducere e înfierată pentru proasta organizare va ajunge la Barou. Săptămâna viitoare, mandatul actualului decan şi al consilierilor săi expiră de drept. Surse din Baroul Bucureşti susţin că viitoarele alegeri vor mai putea fi organizate de-abia în septembrie, pentru că, până atunci, în Bucureşti nu mai există nici o sală de conferinţe liberă. Asta dacă nu vor întâmpina şi atunci probleme organizatorice.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close