Antena 3 CNN Actualitate Fără beach - baruri în staţiunea Mamaia

Fără beach - baruri în staţiunea Mamaia

Fără beach - baruri în staţiunea Mamaia
11 Apr 2007   •   16:46

Consilierii locali din Constanţa au respins, miercuri, autorizarea acestor construcţii provizorii. După ce au analizat filă cu filă toată documentaţia, consilierii au constatat că unele dintre beach-baruri nu respectă distanţele impuse de lege. Adică minim 150 de metri unul faţă de celălalt. De asemenea, multe nu au nici canalizare, nici apă curentă. Documentul nu a primit avizele necesare de la Consiliul Judeţean şi Primărie şi pentru că nu a fost făcută delimitarea dintre plajele municipalităţii şi cele administrate de Direcţia Apele Române.

În sezonul trecut, a fost făcută o excepţie de la lege! Beach-barurile au fost amplasate fără să fie nevoie de autorizaţie de construcţie. De anul acesta, legea obligă autorităţile să întocmească o documentaţie detaliată, în care să precizeze ce dotări urmează să aibă plajele turistice, dar şi regimul juridic al acestora. Totul a fost pus pe hârtie de Direcţia Apele Române, dar autorităţile locale au respins proiectul.

Hotelierii nu sunt nici ei de acord cu amplasarea acestor contrucţii. Ei spun că, pe lângă faptul că nu au utilităţile adecvate, le fac şi concurenţă neloială. Însă, lipsa beach-barurilor, a toaletelor şi a amenajărilor de pe plajă ar putea alunga şi puţinii turişti care ar mai fi ales litoralul românesc.

Cu toate acestea, cei care sperau să lucreze la vară ca barmani au motive de bucurie. Bulgarii vor să angajeze români în staţiunile de pe litoralul Mării Negre. În total, există 1500 de locuri de muncă, în principal bucătari, chelneri sau gărzi de corp.

Observator

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close