Antena 3 CNN Actualitate Fane Spoitoru vrea să i se şteargă cazierul. Capul interlopilor din '90 a stat jumătate din viaţă în puşcărie

Fane Spoitoru vrea să i se şteargă cazierul. Capul interlopilor din '90 a stat jumătate din viaţă în puşcărie

Fane Spoitoru vrea să i se şteargă cazierul. Capul interlopilor din '90 a stat jumătate din viaţă în puşcărie
Foto: Mediafax
de M.Z.    |    05 Noi 2012   •   20:43

Fane Spoitoru, capul clanurilor interlope bucureştene din anii '90, a ajuns din nou la tribunal. După ce a stat aproape jumătate din viaţă după gratii pentru furturi, tâlhării şi violenţe, interlopul cere reabilitarea - să i se şteargă cazierul.

Pe numele lui adevărat Ion Titişor, Fane Spoitoru vrea să-şi spele numele şi să uite vremurile când lumea înlemenea doar când îl vedea. El susţine că a plătit pentru greşelile din tinereţe şi n-a mai încălcat legea după ce a tăiat cu sabia mâna unui poliţist.

"De nouă ani de zile nici măcar o amendă n-am luat", spune Fane Spoitoru.

Până la Revoluţie, Fane Spoitoru făcuse deja 12 ani de închisoare. A devenit o celebritate în lumea interlopilor, după ce i-a retezat cu sabia braţul unui poliţist care îl împuşcase de şase ori.

După un proces cu multe amânări, Fane Spoitoru a fugit în Canada, cu un paşaport fals.

Judecătorii l-au condamnat în lipsă la nouă ani de închisoare. În 2000, autorităţile din Montreal l-au extrădat pentru că încălcase regimul emigraţiei. Fane Spoitoru a ajuns din nou în închisoare.

A fost eliberat condiţionat după trei ani. De atunci jură că s-a schimbat. S-a însurat legal cu femeia pe care o iubea din tinereţe, s-au aşezat la casa lor şi şi-au făcut o afacere legală.

Judecătorii trebuie să hotărască acum dacă îl vor reabilita sau nu pe ce celebrul interlop.




×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close