Antena 3 CNN Actualitate Familia regală a României a primit colindători la Castelul de la Săvârşin şi petrece cu bucate trimise de Prinţul Charles

Familia regală a României a primit colindători la Castelul de la Săvârşin şi petrece cu bucate trimise de Prinţul Charles

Familia regală a României a primit colindători la Castelul de la Săvârşin şi petrece cu bucate trimise de Prinţul Charles
24 Dec 2008   •   21:43

Familia regală a României a primit colindători la castelul din comuna arădeană Săvârşin, unde îşi petrece şi în acest an sărbătorile de iarnă.
Cei care au fost primii pe domeniul regal de la Săvârşin pentru a-i colinda pe Regele Mihai I şi Regina Ana, precum şi pe principesa Margareta şi principele Duda, au fost cei din comuna arădeană Apateu. Grupul de colindători a oferit familiei regale cozonaci aşezaţi pe ştergare lucrate manual. De asemenea, Regele Mihai I a primit din partea locuitorilor din Apateu un costum popular, vechi de zeci de ani.
Pe parcursul zilei de miercuri, familia regală a primit urări din partea a sute de persoane, atât localnici din Săvârşin, cât şi din partea celor veniţi din alte judeţe. Regele Mihai, Regina Ana, Principesa Margareta si Principele Radu Duda s-au fotografiat cu musafirii şi le-au întors urările, scrie Newsin.
"Mă simt mai bine la Săvârşin decât în marile oraşe. E bine acasă. Avem destule probleme în general, aşa că venim aici şi e mult mai relaxant, mai multă linişte?, a spus Regele Mihai I.
Principesa Margareta a spus că meniul familiei regale pentru masa din ajunul Crăciunului cuprinde în mare parte produse tradiţionale, dar şi un cadou din Anglia. "Avem sărmăluţe în foi de viţă şi cu puţină mămăligă. Dar, în principal o să avem un curcan. La desert vom avea un fel de plăcintă specială din Anglia, pe care ne-a trimis-o prinţul Charles?, a afirmat principesa Margareta.
În ziua de 25 decembrie, Familia regală va participă la slujba de Crăciun oficiată de IPS Mitropolitul Nicolae Corneanu, la Catedrala Mitropolitană din Timişoara. Vineri, Regele Mihai va transmite de la Castelul din Săvârşin mesajul de Anul Nou adresat poporului român.
Administratorul Domeniului regal de la Săvărşin a anunţat că Regele Mihai I şi Regina Ana ai României vor rămâne de Revelion la castelul din localitate, la fel ca şi anul trecut.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close