Antena 3 CNN Actualitate Unul dintre falşii poliţişti care amendau şoferii în Bucureşti, diplomă de merit de la Inspectoratul pentru Imigrări

Unul dintre falşii poliţişti care amendau şoferii în Bucureşti, diplomă de merit de la Inspectoratul pentru Imigrări

Alin Tarnovschi, Carmina Pricopie
2 minute de citit Publicat la 16:17 07 Apr 2021 Modificat la 16:53 07 Apr 2021
o_1f2m6t9k11ipu117j1cdmonnqfb.jpg
Sursa foto: Antena 3

Cu ocazia Zilei Inspectoratului General pentru Imigrări (140 de ani de atestare documentară), plutonierul adjutant şef (r) Liviu Constantin Dumea, acelaşi poliţist reţinut după ce a fost prins în flagrant în timp ce amenda şoferii din Bucureşti şi circula cu o maşină cu numere false de înmatriculare aparţinând MAI, a primit o diplomă de merit pentru "contribuţia deosebită la dezvoltarea valorilor instituţionale şi profesionalismul manifestat pe durata întregii activităţi desfăşurate în cadrul Ministerului Afacerilor Interne - Inspectoratul General pentru Imigrări".

Diploma de merit acordată falsului poliţist a fost semnată, astăzi, de şeful IGI, comisarul-şef Leonard-Florin Medrega. Potrivit unor surse, astfel de diplome de merit se acordă automat la 15, 20 şi 25 de ani de vechime în minister.

În ultima declaraţie de avere, completată în anul 2020, an în care a şi ieşit din sistem, Liviu Constantin Dumea era angajat al Inspectoratului General pentru Imigrări.

După ce a ieşit din sistem, poliţistul a pus la cale un plan prin care să facă bani în trafic, împreună cu un alt poliţist dat afară din sistem, astfel că au furat plăcuţe de înamtriculare ale MAI şi le-au pus pe un Logan, iar apoi au început să oprească şoferi în traficul din Capitală şi le cereau şpagă.

Acuzaţiile aduse de procurori celor doi falşi poliţişti din Bucureşti

”La data de 16.02.2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de inculpatul C.A.A., sub aspectul infracţiunilor de uzurpare de calităţi oficiale, punerea în circulaţie a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare şi înşelăciune şi faţă de inculpatul D.L.C., sub aspectul infracţiunilor de uzurpare de calităţi oficiale şi punerea în circulaţie a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

Din probele administrate până în prezent, a rezultat faptul că în perioada noiembrie 2020 – februarie 2021 inculpatul C.A.A. a indus în eroare mai multe persoane, prin folosirea fără drept a calităţii de poliţist, purtând fără drept uniforma şi utilizând un autoturism cu numere de înmatriculare false „MAI”, împrejurări în care a primit de la acestea sume de bani cuprinse între 300 şi 650 de lei pentru a nu le aplica sancţiuni contravenţionale privind circulaţia pe drumurile publice.

Doi poliţişti falşi din Bucureşti au făcut 20.000€ din şpăgi şi amenzi plătite pe loc

La data de 16.02.2021 inculpatul D.L.C., aflându-se împreună cu inculpatul mai sus menţionat, s-a folosit fără drept de calitatea de poliţist, purtând fără drept uniforma şi utilizând un autoturism cu numere de înmatriculare false „MAI”.

În cauză a fost formulată propunere de arestare preventivă a inculpaţilor la data 17.02.2021, fiind sesizată Judecătoria sectorului 2 Bucureşti.
Cercetările au fost efectuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, Direcţia Generală Anticorupţie şi Secţia 9 Poliţie din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”, se arată în comunicatul emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

×
x close