Antena 3 CNN Actualitate Dezvăluire FACIAS: Peste jumătate dintre școlile din România funcționează fără autorizații ISU și DSP

Dezvăluire FACIAS: Peste jumătate dintre școlile din România funcționează fără autorizații ISU și DSP

Asta a aflat Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) de la Ministerul Educației în urma unei solicitări privind infrastructura școlară din România.

scoala clasa
Dezvăluire FACIAS: Peste jumătate dintre școlile din România funcționează fără autorizații ISU și DSP Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    13 Noi 2023   •   15:54

Dar nu a fost simplu. Pentru a obține datele, FACIAS a dat ministerul în judecată, iar asta i-a determinat pe reprezentanții statului să înceapă numărătoarea.

Analiza datelor furnizate de minister a relevat că din cele 10.685 de clădiri evaluate, 6.491 nu au autorizație de securitate la incendiu, iar 3.131 lipsesc de autorizația sanitară. Concret, în cel puțin 60% din școli elevii sunt într-un pericol permanent în fiecare minut petrecut la școală.

Când scăpăm de wc-urile din curte?

Mai mult, Ministerul Sănătății a transmis FACIAS și numărul wc-urilor aflate încă în curțile școlilor chiar și la finalul anului 2023. Astfel, în 189 de școli elevii încă sunt nevoiți să meargă la toaletă în curte chiar și în iernile cu temperaturi extreme și să se spele cu o apă la limita înghețului.

Situația este cu atât mai revoltătoare cu cât în 2023, când soluțiile de construcții modulare sunt atât de variate, o toaletă poate fi făcută în mai puțin de o săptămână. Totul este să existe voință.. În aceste condiții, întrebarea legitimă este când reușim să scăpăm școlile de toaletele din curte?

Poate fi acesta un obiectiv pentru anul electoral 2024? Vom vedea...

×
Subiecte în articol: FACIAS
Cele mai noi știri
Parteneri
x close