Antena 3 CNN Actualitate FACIAS îi cere premierului Marcel Ciolacu să se implice direct în sprijinirea tinerilor antreprenori

FACIAS îi cere premierului Marcel Ciolacu să se implice direct în sprijinirea tinerilor antreprenori

BeFunky-collage - 2024-08-13T144556.922
FACIAS i-a cerut premierului Marcel Ciolacu să sprijine tinerii din România /Sursă foto: FACIAS
13 Aug 2024   •   14:46

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) i-a cerut premierului Marcel Ciolacu să sprijine tinerii din România, prin elaborarea normelor de aplicare ale Legii nr. 350/2006.

Supranumită „Legea tinerilor”, aceasta a fost promulgată, dar niciodată aplicată și, potrivit FACIAS, niciun tânăr nu a putut beneficia de prevederile sale. Legea oferă, printre altele, o serie de facilități pentru tinerii antreprenori.

FACIAS a reușit să oblige guvernul, printr-o acțiune în instanță, să elaboreze aceste norme, iar acum, printr-o scrisoare deschisă, adresată premierului, explică necesitatea aplicării acestui act normativ. 

Scrisoare către prim-ministrul României

„Guvernul pe care îl conduceți are șansa de a îndrepta o greșeală pe care statul român a perpetuat-o timp de 18 ani, perioadă în care o parte importantă a drepturilor generației tinere nu au fost respectate. 

Neaplicarea acestei legi a însemnat, printre altele, mai puține inițiative antreprenoriale din partea tinerilor, mai puțini manageri cu experiență, mai puține IMM-uri care să contribuie la economia țării.

Am văzut, în aceste zile, cum tinerii români au adus glorie acestei țări, pe care au reprezentat-o cu cinste la Jocurile Olimpice și vedem, încă o dată, de ce sprijinirea și promovarea tinerilor este esențială.

În luna mai a acestui an, instanța a admis acțiunea FACIAS, având ca obiect obligarea Guvernului la emiterea normelor de aplicare pentru „Legea tinerilor nr. 350/2006”, lege care prevede o serie de beneficii pentru tineri cum ar fi stimularea inițiativelor antreprenoriale, sprijin pentru înființarea IMM-urilor, facilități fiscale, formarea viitorilor întreprinzători și manageri. Aplicarea legii este condiționată de emiterea normelor metodologice.

Au trecut 18 ani și o întreagă generație de tineri a fost privată de sprijinul necesar pentru a-și dezvolta carierele și afacerile. Este momentul să acționați în sensul deciziei instanței și să dispuneți măsurile necesare pentru emiterea și aprobarea normelor metodologice a Legii nr. 350/2006, într-un termen cât mai scurt.

De aceea, domnule prim-ministru, vă cerem să vă implicați personal pentru a corecta o nedreptate și pentru a consolida baza pe care construim viitorul acestei țări”, arată FACIAS în scrisoarea deschisă. 

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close