În prezent, compania deține deja o fabrică în comuna Dârmănești, la 20 de kilometri de Pitești, județul Argeș.
Noua fabrică, care este în faza finală de construcție, va avea o suprafață de 22.000 de metri pătrați și va produce componente auto pentru Dacia și Ford Otosan.
Se estimează că vor fi angajați sute de oameni pentru această nouă unitate. În prezent, fabrica existentă are 800 de angajați.
Beyçelik Gestamp, o companie multinațională turco-spaniolă, este responsabilă pentru această investiție.
Primarul comunei Dârmănești, Emilian Ciolan, consideră că această investiție este extrem de benefică pentru comunitate.
"Viitoarea fabrică ce va fi deschisă în acest an la Dârmănești este o investiție foarte bună și importantă pentru comunitate. Legat de impozite, este vorba de un milion de lei anual, la care se adaugă impozitele pe salarii.
Cei de la Beyçelik Gestamp au primit acum câțiva ani ofertă din Bulgaria pentru a deschide o nouă fabrică, bulgarii punându-le la dispoziție și concesionarea gratuită pentru câteva zeci de ani a terenului. Însă directorul de aici al fabricii i-a refuzat pentru că a dorit să se extindă la Dârmănești”, a spus Emilian Ciolan, primarul comunei Dârmănești, potrivit Buget.ro.
Locurile de muncă au redus numărul asistaților social
Angajările masive făcute de fabrică au dus la scăderea semnificativă a numărului de asistați sociali în zonă.
Primarul localității subliniază că mulți dintre cei care primeau ajutoare sociale au fost angajați la actuala fabrică din Dârmănești, care funcționează de mai mulți ani.
Potrivit datelor furnizate de Ministerul Finanțelor, în anul 2022, fabrica din Dârmănești a avut o cifră de afaceri netă de 408 milioane lei și un profit net de 8,1 milioane lei.
Odată cu achiziția fabricii din Dârmănești de către grupul Beycelik Gestamp, din județul Argeș, au fost înregistrate extinderi semnificative ale spațiilor de producție și logistică, de la 5.000 de metri pătrați la 25.000 de metri pătrați.
"La actuala fabrică din Dârmănești, 260 dintre cei 290 de beneficiari de ajutoare sociale au fost angajați, ceea ce reprezintă un alt beneficiu major pentru comunitate. În plus, salariul lunar mediu net este de aproximativ 2.500 lei, ceea ce este foarte satisfăcător”, afirmă Emilian Ciolan.