În noiembrie 2017, eurodeputatul britanic Nigel Farage a vorbit într-un discurs despre oamenii lui George Soros din Parlamentul European.
"George Soros i-a dat recent organizației sale, "Fundația pentru o Societate Deschisă", care promovează libera circulație a oamenilor și sprijină structuri supranaturale precum Uniunea Europeană, 18 miliarde de dolari.
Iar influența lui aici și la Bruxelles este în mod sigur extraordinară. "Fundația pentru o Societate Deschisă" s-a mândrit că anul trecut a avut 42 de întâlniri cu Comisia Europeană.
A publicat chiar și o carte despre 'prieten pe care te poți baza' în Parlamentul European. Și au fost 226 de nume pe această listă, printre care și al dumneavoastră, domnule.
Acum o săptămână l-am avut chiar și pe Verhofstadt care făcea lobby în numele domnului Soros la conferința președinților, într-o bătălie pe care continuă să o aibă cu Viktor Orban, premierul Ungariei.
Dacă vom avea o dezbatere și vom vorbi despre transparență politică și financiară totală, haideți să o facem! Ar trebui să vă scriu vouă, fiecăruia dintre cei 226, și să vă pun câteva întrebări. Ați primit vreodată fonduri, direct sau indirect, de la Fundația pentru o Societate Deschisă? Ne puteți înmâna o listă a întâlnirilor tuturor reprezentanților în care este inclus și George Soros, el însuși?
Cred că acest parlamentar trebui să înființeze un comitet special care să cerceteze toate aceste lucruri. Și spun asta pentru că îmi e teamă că ne uităm la cea mai mare coluziune politică internațională din istorie", a spus Nigel Farage.
În acest discurs, Nigel Farage vorbea despre o carte publicată de Fundația pentru o Societate Deschisă în care se vorbește în termeni elogioși despre europarlamentarii de încredere pe care fundația îi are la Bruxelles.
Răzvan Dumitrescu a verificat informațiile prezentate de Nigel Farage, iar concluziile sunt explozive.
"Pe lista aceasta sunt 226 de europarlamentari. Pe noi nu ne interesa neapărat lista întreagă, ci am vrut să vedem dacă în Comisia LIBE sunt astfel de parlamentari trecuți la captiolul "aliați de nădejde" de către Fundația pentru o Societate Deschisă.
În Comisia LIBE, care în total are 120 de membri, cu tot cu supleanți, am identificat 52 de persoane de pe lista acestei lucrări făcute de Fundația pentru o Societate Deschisă", a spus Răzvan Dumitrescu, duminică, la "Subiectiv".