În funcție de numărul de victime, cele mai grave accidente de acest gen au avut loc la:
* 31 ianuarie 2011, la un Autoservice din Oțelu Roșu din Caraș Severin, soldată cu un mort și cinci răniți. Explozia a fost produsă de o butelie, montată la un arzător care s-a supraîncălzit. Clădirea a fost dărâmată în proporție de 90 % sută.
* 10 mai 2013, o persoană a murit și alte patru persoane au fost rănite, în urma unei puternice explozii produse la o fabrică de încărcat butelii de oxigen din municipiul Brașov.
* 11 decembrie 2013, când 16 persoane au fost rănite într-o explozie urmată de incendiu la o fabrică de cafetiere din localitatea prahoveană Plopeni Sat.
* 4 august 2007, la combinatul chimic Oltchim din Râmnicu-Vâlcea, secția Propenol, soldată cu rănirea a șapte persoane.
Numai în ultimii doi ani, o serie de explozii urmate de incendii, s-a produs la fabrici sau combinate din țară. La 7 noiembrie 2014, un incendiu a izbucnit la un depozit aflat în comuna prahoveană Albești-Paleologu, lângă Gara Cricov, depozit în care se aflau 12 tone de reziduuri petroliere. Nu a existat pericol de propagare a focului și nici pericol de explozie. Nu au fost înregistrate victime.
În data de 11 august 2014, un incendiu violent izbucnit la un depozit de vopseluri amplasat pe platforma chimică Săvinești din județul Neamț, s-a soldat cu moartea unui angajat. Incendiul s-a manifestat cu flăcări de circa 20 de metri, iar fumul degajat era vizibil de la peste 25 de kilometri distanță.
La 14 iulie 2014, un incendiu puternic a izbucnit la depozitul unei fabrici de prelucrare a cauciucului din localitatea Bascov, lângă Pitești, focul fiind stins după o intervenție care a durat aproape trei ore. Un incendiu a izbucnit, în cursul zilei de 17 martie 2014, în incinta unei hale situate în zona platformei petrochimice Arpechim de lângă municipiul Pitești. Personalul depozitului a fost evacuat din incintă.
În cursul zilei de 11 decembrie 2013, 16 persoane au fost rănite în urma unei explozii urmată de incendiu la o fabrică de cafetiere din localitatea prahoveană Plopeni Sat. Din cele 16 persoane, nouă au fost internate la spital, iar alte 7 au suferit atacuri de panică.
La 2 octombrie 2013, trei pompieri au suferit arsuri în timp ce acționau pentru lichidarea unui incendiu care a cuprins un depozit de deșeuri toxice din municipiul Câmpulung Muscel (jud. Argeș) amenajat pe platforma fostei uzine de autovehicule Aro. De asemenea, un angajat al societății care deține depozitului a suferit arsuri pe față și mâini în timp ce încerca să stingă incendiul.
În ziua de 2 octombrie 2013, un incendiu a izbucnit la hala de producție a unei fabrici de mase plastice din comuna argeșeană Căteasca, amplasată în apropierea autostrăzii A1. Aceasta a fost distrusă în totalitate.
Cinci muncitori au fost răniți într-o explozie produsă la 26 august 2013, la combinatul Mechel Târgoviște, la una dintre oțelăriile Combinatului de Oțeluri Speciale.
De asemenea, la 13 august 2013, un incendiu a izbucnit la fabrica de vopseluri Sovecord din Slatina, unde au ars acoperișurile a trei clădiri, o anexă și un garaj. Acesta a fost lichidat și nu au fost înregistrate victime.
În cursul zilei de 12 iulie 2013, o fabrică de lapte a ars, în localitatea suceveană Panaci, din cauza unui scurtcircuit la conductori defecți ai instalației electrice, iar la 10 mai 2013, patru persoane au fost rănite, iar una a decedat, în urma unei puternice explozii produse la o fabrică de încărcat butelii de oxigen din municipiul Brașov.
La data de 19 ianuarie 2013, pompierii militari băcăuani au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit după o explozie produsă la un rezervor de țiței în localitatea Florești. În urma deflagrației, un bărbat în vârstă de 36 de ani a fost transportat la spital, având dislocat șoldul drept.