Antena 3 CNN Actualitate Explozie puternică la Șantierul Naval Midia! Trei muncitori au fost răniți

Explozie puternică la Șantierul Naval Midia! Trei muncitori au fost răniți

O explozie a avut loc, vineri dimineață, la Șantierul Naval Midia. Din primele informații, trei muncitori au fost răniți.

de Mia Lungu    |    07 Apr 2023   •   09:34

Update 10:45 Explozia s-a produs în sala de motoare. Muncitorii taiau cu flexul un rezervor metalic de ulei. Reziduurile acumulate pe fundul rezervorului au produs gazele, care au explodat la primele scântei ale aparatului de tăiat.

Un muncitor are arsuri de gradul 2-3 pe față și un altul a fost scos de colegi cu brațele rănite.

Salvatorii au transmis că o singură persoană a fost transportata la spital. Celelalte două au fost monitorizate la locul evenimentului, n-au prezentat traumatisme sau alte afecțiuni medicale și au refuzat transportul la spital.

Update 10:20 "O explozie puternică s-a produs în această dimineață la bordul unei nave sub pavilion Sierra Leone. Nava de transport mărfuri generale se afla pentru reparații în Șantierul Naval Midia.

Din primele informații, trei persoane au suferit arsuri și au fost preluate de Serviciul de Ambulanță. Explozia nu a fost urmată de un incendiu.", a transmis conducerea Autorității Navale Române.

Update 09:45 La fața locului, intervine Stația Midia, cu 2 autospeciale cu apă și spumă și 1 SMURD B. Detașamentul Port, cu 1 autospecială de transport persoane victime multiple. 

Detașamentul Fripis a trimis 1 autospecială cu apă și spumă și 1 descarcerare. Detașamentul Palas cu 1 SMURD C și 2 ambulanțe SAJ.

Victimele vor fi transportate la spital, pentru îngrijiri de specialitate.

Știrea inițială: O explozie a avut loc la Șantierul Naval Midia (Cap Midia), soldată cu trei victime. Se pare că incidentul a fost provocat de o acumulare de gaze și a avut loc în timp ce se efectuau reparații la o navă. 

Din primele informații, explozia nu a fost urmată de un incendiu.

Până în acest moment, au fost confirmate trei victime, două dintre ele au arsuri la nivelul feței, iar a treia este intoxicată cu fum. Acestea se află în evaluare medicală de către echipajele de pe Ambulanță ajunse la fața locului.

Din fericire, salvatorii au transmis că nu s-au înregistrat decese în urma accidentului.

Se pare că explozia ar fi avut loc la un motor termic.
 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close