Antena 3 CNN Actualitate Explozie puternică la Dedeman Botoșani. Sunt cel puțin 13 victime cu arsuri, dintre care una în stare gravă

Explozie puternică la Dedeman Botoșani. Sunt cel puțin 13 victime cu arsuri, dintre care una în stare gravă

Pompierii caută eventuale victime prinse sub dărâmături

Explozie puternică la Dedeman Botoșani. Sunt cel puțin 13 victime cu arsuri, dintre care una în stare gravă
Explozie puternică la Dedeman Botoșani. A fost activat Planul Roșu de intervenție
de Mia Lungu    |    07 Iun 2024   •   10:40

Update 14:00 Potrivit ultimului bilanţ sunt 15 victime, dintre care două pe reanimare la Spitalul din Botoşani, două trimise la Bucureşti şi una la Iaşi. Cinci dintre cei răniţi la Dedeman prezentau răni minore şi au fost trimiși acasă.

Update 12:30 Planul Roșu de intervenție a fost dezactivat la nivelul județului Botoșani.

Update 12:20 Până în momentul de față, s-au înregistrat 13 victime, dintre care 4 în stare gravă, doi dintre pacienți fiind intubați. Pacienții prezintă arsuri de diferite grade într-o proporție de 10-15%, localizate în partea superioară a corpului. 

Doi dintre pacienții aflați în stare gravă vor fi transportați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Spiridon din Iași, iar doi la Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca), pe cale aeriană, transportul fiind asigurat de DSU.

Update 12:00 Ca urmare a exploziei din centrul comercial din Botoșani, Spitalul Clinic de Urgență București a transmis că are pregătit un loc în Secția de Mari Arși, iar, la nevoie, mai poate fi eliberat încă unul. Pentru pacienții care au arsuri pe mai puțin de 10% din suprafața corpului, sunt pregătite, de asemenea, două locuri.

Dr. Bogdan Oprița, conducătorul Departamentului UPU SMURD și purtătorul de cuvânt al Spitalului a anunțat că “SMURD-ul din structura Spitalului Clinic de Urgență București are pregătit, în așteptare, în acest moment, un avion pentru doi pacienți în stare critică. De asemenea, este pregătit un elicopter Sikorsky Black Hawk, care poate transporta trei victime critice.”

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi vedea imagini surprinse după explozie:

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Update 11:50 Bilanțul răniților, în urma exploziei, a ajuns la 13, dintre care 5 sunt angajați ai magazinului și 8 sunt clienți.

Ultima victimă s-a prezentat singură la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Botoșani, cu răni ușoare.

Dintre răniți, 10 sunt bărbați și trei femei, cu vârste cuprinse între 32 și 63. Un bărbat a fost intubat, este ventilat mecanic și a fost preluat de elicopterul SMURD și transportat la un spital de arși din țară. Celelalte victime prezintă arsuri și traumatisme.

Căutările continuă în interiorul centrului comercial.

Update 11:40 În aceste momente, elicopterele SMURD Iași și SMURD Galați se află în zbor către Botoșani, elicopterul Black Hawk nr. 270 se pregătește să decoleze de la București, iar avionul SMURD este prealertat, pregătit să intervină.

Update 11:35 Cele 12 victime ar fi patru angajaţi şi opt clienţi ai magazinului. Potrivit surselor Antena 3 CNN, centrul comercial deține autorizație de securitate la incendiu.

Update 11:20 Surse Antena 3 CNN spun că ieri ar fi fost instalată o centrală pe gaz, undeva în zona de birourilor din centrul comercial, iar cel mai probabil aceasta ar fi fost și cauza exploziei. 

Update 11:00 Actualizare bilanț: 12 victime au fost transportate la spital, dintre care o persoană este în stare gravă, intubată.

Update 11:00 Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat, la Antena 3 CNN, că una dintre victime va fi transportată la Iași. Acesta a confirmat că bilanțul oficial este de 10 răniți și că nu există decese, până în acest moment. Explozia a avut loc la centrala de gaz a magazinului, susține acesta. 

110 persoane, angajați și clienți, s-au autoevacuat, a mai precizat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Știrea inițială: O explozie puternică a avut loc vineri dimineață, la magazinul de bricolaj Dedeman din Botoșani.

Autoritățile au anunțat că există multiple victime cu arsuri. Primarul a declarat, la Antena 3 CNN, că bilanțul răniților ar fi ajuns la zece, dar operațiunile de căutare și salvare continuă.

Victimele au fost transportate la spital, conștiente, cu arsuri de gradul 2 și 3 pe corp. Sursele Antena 3 CNN spun că toți cei zece răniți sunt angajați ai magazinului.

Din primele informații, explozia s-a produs la o butelie din birouri. Martorii spun că în momentul deflagrației, în magazin se aflau mai mulți clienți.

Planul Roșu a fost activat. La fața locului au fost trimise 2 autospeciale de stingere, 1 autospecială transport personal victime multiple, 2 ambulanțe SMURD și 1 unitate de terapie intensivă mobilă.

Pompierii au lichidat incendiul în scurt timp și au început operațiunea de căutare și salvare a victimelor.

Elicopterul SMURD de Iași și avionul SMURD au fost alertate pentru a interveni în caz de nevoie.

Circulația în zonă a fost blocată.

×
Subiecte în articol: Planul Roșu de intervenție
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Europa, răvășită de furtuni și caniculă: Țările vizate de alerte Cod roșu
x close