Antena 3 CNN Actualitate Experţii avertizează: Uraganul Bill se intensifică şi urmează să lovească insulele Bermude

Experţii avertizează: Uraganul Bill se intensifică şi urmează să lovească insulele Bermude

Experţii avertizează: Uraganul Bill se intensifică şi urmează să lovească  insulele Bermude
18 Aug 2009   •   11:04

Experţii Centrului Naţional pentru Uragane din Miami avertizează că uraganul Bill, primul din sezonul 2009 în Oceanul Atlantic, urmează să se intensifice în următoarele două zile. Potrivit AFP, uraganul, cu rafale de vânt care ating 160 de kilometri pe oră, a trecut deja la nivelul 2.

"Bill ar putea deveni un uragan major miercuri", au precizat experţii într-un comunicat de presă. Potrivit ultimului bilanţ al Centrului, la ora 06.00 (ora României), uraganul se afla în mijlocul Oceanului Atlantic, la 1.395 de kilometri est de insulele Antilele Mici. Uraganul se deplasează cu o viteză de 28 de kilometri pe oră.

În cazul în care îşi continuă traiectoria actuală, uraganul ar putea să treacă pe lângă Antile, iar la sfârşitul săptămânii ar putea lovi insulele Bermude.

Şi furtuna tropicală Caudette le dă bătăi de cap americanilor. Furtuna a ajuns pe coasta nordică a Floridei, în sud-estul Statelor Unite şi se îndreaptă către Mississippi. În urma furtunii Claudette, un bărbat care naviga la bordul unei mici ambarcaţiuni a fost dat dispărut.

La nivel oficialm, o furtună este considerată uragan atunci când rafalele sale de vânt depăşesc 119 kilometri pe oră. Un uragan major este cel de nivelul 3, cu rafale de vânt care depăşesc 178 de kilometri pe oră. Nivelul maxim al uraganelor este nivelul 5, atunci când rafale de vânt depăşesc 251 de kilometri pe oră.

Sezonul uraganelor durează şase luni, de la 1 iunie până la 30 noiembrie.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close