Antena 3 CNN Actualitate Trupele NATO fac exerciţii de amploare în România. S-au mutat în Delta Dunării

Trupele NATO fac exerciţii de amploare în România. S-au mutat în Delta Dunării

Trupele NATO îşi continuă exerciţiile de amploare în România. S-au mutat în Delta Dunării, unde, conform scenariului, forțele navale aliate şi partenere evacuează populaţia din zonă fluvială.

Trupele NATO fac exerciţii de amploare în România. S-au mutat în Delta Dunării
Sursa foto: Agerpres
de Silvia Preda    |    27 Mar 2023   •   16:36

Exercițiul Sea Shield 2023, cel mai mare din zona Mării Negre, reuneşte aproximativ 3.400 de militari din 13 state aliate şi partenere.

La secvenţa de evacuare a populaţiei desfăşurată pe braţul Sfântu Gheorghe, în apropiere de satul Mahmudia, participă atât reprezentanţi ai FNR, cât şi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, ai Poliţiei de Frontieră, ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi din Tulcea şi Constanţa, ai Autorităţii Navale Române, ai Serviciului Român de Informaţii, conform planurilor de cooperare interinstituţională.

Citiţi şi: Sea Shield 2023, exerciţiu militar NATO la Marea Neagră cu peste 3400 de militari din 12 ţări

Exercițiul Sea Shield 2023. Scenariul exerciţiului care se desfăşoară în momentul de faţă prevede că inamicul a desantat în trei puncte din Delta Dunării, Razim-Sinoe, Sfântu Gheorghe şi în parte de nord a Deltei, după care a înaintat pe Dunăre. FNR şi structurile de forţe participante la exerciţiu resping atacul, iar conform scenariului la Mahmudia populaţia trebuie evacuată pentru a continua în condiţii sigure lupta împotriva inamicului.

Locuitorii Deltei nu sunt fi implicaţi în exerciţiu, rolul lor fiind jucat de lucrători ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.

Vezi şi: Război în Ucraina, ziua 397. Londra anunță că livrează "în curând" Kievului cele 14 tancuri Challenger 2

Exerciţiul multinaţional Sea Shield 2023, cel mai complex eveniment multinaţional de instruire organizat de FNR, se desfăşoară pe Marea Neagră, pe Dunăre, în Deltă şi în zona costieră şi reuneşte circa 3.400 de militari din 13 state aliate şi partenere - Albania, Bulgaria, Franţa, Georgia, Grecia, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Regatul Ţărilor de Jos, Republica Moldova, România, Statele Unite ale Americii şi Turcia.

Sea Shield 2023, parte a programelor NATO de instruire multinaţională consolidată, va continua până la finele lunii martie. 

×
Subiecte în articol: Delta Dunarii Tulcea NATO exercitii
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close