Antena 3 CNN Actualitate EXCLUSIV Reacția Nadiei Comăneci după decizia TAS: „Eu îi dau Sabrinei medalia mea de bronz de la Montreal"

EXCLUSIV Reacția Nadiei Comăneci după decizia TAS: „Eu îi dau Sabrinei medalia mea de bronz de la Montreal"

Nadia Com?neci
Nadia Comăneci. Sursa foto. Hepta
de Violeta Moroianu    |    10 Aug 2024   •   20:36

Nadia Comăneci a transmis că se bucură pentru România, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a analizat sâmbătă memoriile depuse de FRG și COSR, și a decis că gimnasta româncă Ana Bărbosu obține medalia de bronz la finala de la sol, JO 2024, iar Sabrinei Voinea îi revine locul 4.

„Mă bucur foarte mult pentru România. Este o medalie mult așteptată după atâția ani. Eu nu mă aflu într-o poziție oficială să decidă cine, ce a luat și cum a făcut. Eu mă bucur pentru toate cele trei gimnaste. Aș fi fost fericită să văd trei fete acolo cu trei medalii, pentru că toate au muncit și mai ales în situația în care ne aflăm acum cu protejarea sănătății mintale, cred că este bine să încurajăm și să protejăm acești copii. Eu îi dau să Sabrinei medalia mea de bronz de Montréal. Mă bucur pentru ea și ce să spun, încă citesc și am rămas. Sunt foarte bucuroase pentru România și să bucuroasă pentru Oana.

O felicit pe Sabrina pentru că am făcut un exercițiu fenomenal și mă bucur pentru participarea lor și în la echipă, pentru că au făcut istorie și în echipă.

În același timp o felicit și pe Jordan pentru că și ea nu trebuie să intre într-o zonă în care nu este vina ei a ceea ce s-a întâmplat.

Eu iubesc toate fetele, eu încerc să protejez sportul și în același timp să le îmbrățișez pe toate din întreaga lume. Mă bucur pentru România că a făcut istorie și mă bucur pentru fete. Pentru mine toate sunt campioane.

Probabil se va face o reformă vizavi de ceea ce s-a întâmplat, ca fiecare să fie mult mai atent la la următoarele competiții. Este important ca sportivii să nu intre într-o situație de acest gen, nu se arată cu degetul într-o parte sau alta, însă nu ar trebui să spun eu că nimeni nu este perfect. Toţi facem greșeli și ideea este ca să învățăm din greșeli și să încercăm să navigăm și să vedem ce este bine pentru sport în viitor", a spus Nadia Comăneci pentru Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: Nadia Comăneci
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close