Boldea susţine că este nevinovat.
"În momentul de faţă vorbim de mai multe situaţii juridice, cele din 2005, 2006 şi cea de la începutul lui 2007", şi-a început Boldea declaraţia, povestind, apoi, de un caz din anul 2009. Atunci, la cabinetul lui de avocatură s-a prezentat o persoană cu un contract de prestări servicii, care avea de primit o sumă de bani.
"Am rugat o colegă să-l reprezinte ea, firma a fost dată în judecată şi am câştigat la fond", a declarat Boldea, vineri, în exclusivitate la Antena 3.
Ulterior, susţine deputatul, după ce s-a dat hotărârea, "ei au făcut o plângere penală, cum că eu şi cu avocata respectivă vrem să înşelăm societatea cu 40 de milioane", susţine Mihail Boldea, care a adăugat că acum au făcut recurs şi au câştigat.
Deputatul UNPR Boldea Mihail este acuzat de înşelăciune, fals şi uz de fals într-o afacere cu imobile şi terenuri. Parlamentarul, fost membru PDL, făcea parte dintr-un grup de infracţional organizat, compus din 22 de persoane, grup destructurat de procuroii DIICOT.
Din grupare mai făceau parte un avocat şi un fost membru al Curţii de Arbitraj Galaţi.
Procurorii DIICOT au făcut 14 percheziţii domiciliare în Galaţi, în vederea identificării şi ridicării de mijloace de probă.
Potrivit procurorilor, membrii grupării identificau terenuri şi imobile situate în zone centrale ale municipiului Galaţi, proprietatea Consiliului Local Galaţi sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate în vederea confiscării speciale în cauze penale, pe care le treceau în proprietatea altor membri ai grupului.
Membrii grupării înstrăinau ulterior imobilele către terţe persoane, cumpărători de bună credinţă, modalitate în care obţineau beneficii financiare substanţiale.
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională depăşeşte un milion de euro, prin raportare la un număr de nouă imobile.
Citeşte şi Averea lui Boldea: o casă, 4 apartamente, două terenuri şi ceasuri de 18.000 de euro.
UNPR se dezice de Mihail Boldea: Este parlamentar neafiliat