''Noi când vorbim de România , vorbim de defrişări masive, care nu sunt de azi de ieri, sunt din ultimii 30 de ani, ştim bine. Departe de noi ideea că oamenii care lucrează în acest domeniu nu ar trebui să îşi continue munca lor.
Trebuie să ne uităm puţin chiar acolo unde aceste tăieri sunt legale. Ele sunt tăieri legale prin voinţa unei legi. Trebuie să ne uităm în ce măsură aste ne aduce mai multe beneficii, sau termen mediu şi lung ne defavorizează de fapt, pentru că prea sunt multe.
Organismele internaţionale care au atras atenţia, că România din acest punct de vedere are o mare problemă de mediu. Ariile noastre protejate sunt protejate doar pe hârtie. În realitate nu e aşa.
Noi avem gata un raport foarte serios pe tema aceasta. Aşteptăm să treacă aceasă perioadă, dar probabil că în luna iunie vom ieşi public cu el şi veţi vedea acolo şi semnale de alarmă şi de ce anume noi ne-am interesat de această temă. Aici nu e vorba de lemnul în sine, ci de ce înseamnă pădurea pentru un mediu sănătos.
Dreptul la un mediu sănătos e un drept prevăzut de Constituţia României. Din perspectiva aceasta ne interesează calitatea aerului, ce se întâmplă cu solul, pentru că ştiţi foarte bine că regiuni întregi din ţară au avut parte de alunecări de teren, ca urmare a acestor defrişări şi se întâmplă foarte des.
Din păcate nu există un plan care să fi dat rezultate, să îl fi văzut noi că dă rezultate de reîmpădurire'', a spus Renate Weber, în exclusivitate la Antena 3.
Exclusiv! Avocatul poporului condamnă defrişările masive: ''Avem un raport foarte serios pe tema aceasta!''