Antena 3 CNN Actualitate Examenul de admitere pentru doctoratul de la ASE, secţia Marketing, anulat în instanţă

Examenul de admitere pentru doctoratul de la ASE, secţia Marketing, anulat în instanţă

Examenul de admitere pentru doctoratul de la ASE, secţia Marketing, anulat în instanţă
05 Apr 2009   •   15:33

Decizie surprinzătoare a Tribunalului Bucureşti. Magistraţii au anulat examenul de admitere din toamnă la doctoratul de la ASE, secţia Marketing. Decizia a fost luată în urma unei sesizări făcute de o fostă studentă, Mara Popescu, care a susţinut în faţa magistraţilor că organizatorii examenului de admitere nu au afişat numărul de locuri disponibile pentru fiecare conducator de doctorat în parte, temele de cercetare stiinţifică propuse de către aceştia şi nici lista cu ordinea intrării la proba de specialitate.

Studenta spune ca subiectele de la examen nu au fost trase la sorţi, asa cum spune regulamentul, care de altfel era postat pe site-ul facultăţii. Mara Popescu a mai declarat, în documentul înaintat instanţei, că profesorii au pus întrebări referitoare la tema de doctorat, însă, potrivit regulamentului, această lucrare trebuia pregatită abia în timpul cursurilor de doctorat, candidaţii nefiind obligaţi să pregătească o temă anume pentru examenul de admitere.

O alta reclamaţie a studentei se referea la faptul că profesorii din comisia de evaluare nu au dat note individuale, iar proba de concurs nu dispunea de dreptul de a face contestaţie.

Aşadar, tribunalul i-a dat dreptate studentei şi a dispus anularea examenului. Decizia nu este definitivă, însă, dacă şi instanţa superioară va lua aceeaşi decizie, studenţii înscrişi în acest an universitar la secţia Marketing vor trebui să dea un nou examen de admitere.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close