Antena 3 CNN Actualitate Evaluările-pilot la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a vor avea loc în perioada 9-23 mai

Evaluările-pilot la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a vor avea loc în perioada 9-23 mai

Evaluările-pilot la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a vor avea loc în perioada 9-23 mai
Foto: Intact Images
de M.Z.    |    09 Mar 2012   •   18:11

Evaluările-pilot pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a se vor face în perioada 9-23 mai, după cum prevede noua metodologie aprobată prin ordin al ministrului Educaţiei, Cătălin Babam informează Agerpres.

Testările pentru clasa a II-a se vor face în 86 de şcoli, pentru clasa a IV-a - în 136 de şcoli, iar pentru clasa a VI-a - în 86 de şcoli.

Pentru clasa a II-a evaluarea se va face în acest an prin scris-citit şi la matematică şi se va desfăşura pe un eşantion-pilot de elevi în zilele de 22 şi 23 mai.

Evaluarea pentru clasa a IV-a se va face pe 9 mai la limba română, limba maternă, pentru elevii care studiază în limbile minorităţilor naţionale şi matematică.

Potrivit Ministerului Educaţiei, evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a se desfăşoară anual, pe parcursul lunii mai, iar în acest an se va desfăşura printr-o administrare-pilot, pe un eşantion de elevi, în ziua de 16 mai.

Testele vor trebui să conţină două secţiuni corespunzătoare probelor transdisciplinare evaluate - limbă şi comunicare, respectiv matematică şi ştiinţe - şi se vor desfăşura în două reprize de câte 45 de minute.

×
Subiecte în articol: elevi Ministerul Educației Catalin Baba
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close