Antena 3 CNN Actualitate Peste 15.000 de profesori s-au specializat în noile subiecte de la Evaluarea Națională

Peste 15.000 de profesori s-au specializat în noile subiecte de la Evaluarea Națională

Georgiana Adam
1 minut de citit Publicat la 18:34 24 Feb 2021 Modificat la 18:34 24 Feb 2021
o_1evae7e5816ki12g16401ia21fc0b.jpg

Desfășurate în perioada 8-26 februarie, webinarele organizate de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României au fost gândite pentru a oferi suport în înțelegerea și aprofundarea noilor modele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2021.

Noua structură a subiectelor este concepută pe baza programei pentru Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, la disciplina limba și literatura română, modificată în luna februarie a acestui an.

La limba și literatura română se vizează înțelegerea textului, capacitatea elevilor de a identifica informațiile în text, de a le utiliza ulterior, în alte contexte, și utilizarea corectă a limbii române, astfel încât ei să poată vorbi, să poată înțelege textul, să poată utiliza corect cunoștințele de gramatică, astfel încât să transmită informațiile în felul în care ei doresc și să corespunsă scopului de comunicare adecvat”, Ciobanu Ștefania Profesor, Doctor, Limba și Literatura Română, Colegiul Național „Spiru Haret”, București, speaker WEBDICACTICA.

Specialiștii WEBDIDACTICA au pus accent pe modelarea gândirii critice și creative a elevilor, competențe care îi ajută pe aceștia să exprime, cu mai mare ușurință, un punct de vedere propriu.

Este important ca elevul să poată utiliza informațiile sau ideile pe care le identifică în text, în contexte noi. Astfel încât el să poată identifica valoarea de adevăr a unei informații sau a unei idei, să o poată trece prin filtrul său, să o poată apoi reutiliza în diverse contexte, să poată realiza sinteze, să poată realiza deducții, astfel încât, în final, să poată utiliza cunoștințele și ideile noi, în contexte și că creeze texte noi”, Ciobanu Ștefania Profesor, Doctor, Limba și Literatura Română, Colegiul Național „Spiru Haret”, București, speaker WEBDICACTICA.

Reformele actuale din sistemul de Evaluare Națională propun o adaptare la anumite standarde și proceduri, care pun în prim-plan nevoile elevilor, permițându-le reușita în domeniul profesional sau personal.

Ediția a III-a a programului WEBDIDACTICA se va încheia mâne, joi, 26 februarie, când va avea loc webinarul dedicat disciplinei Matematică. Acesta va fi susținut de Prof. Dr. BOGDAN CRISTESCU, Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, Iași, membru în Comisia Națională de Matematică.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Centrul de Carte Străină Fischer International, Academia de Inovare și Schimbare prin Educație din Republica Moldova, Greco, MGT Educațional. Toate webinarele din cadrul campaniei “Liga Profesorilor Excepționali” sunt GRATUITE! Cadrele didactice înscrise în program vor primi un certificat de participare.

Webinarele pot fi urmărite pe canalul de youtube al FDVDR.

 

×
TOP articole
x close