Antena 3 CNN Actualitate Evacuare cu scandal la un bloc de nefamilişti

Evacuare cu scandal la un bloc de nefamilişti

Evacuare cu scandal la un bloc de nefamilişti
27 Mar 2007   •   23:41
Imagini ale scandalului, în VIDEO NEWS/România - Protest pentru a doua seară la rând în cartierul bucureştean Militari, la un bloc de nefamilişti pe care primăria de sector vrea să îl evacueze. Zeci de oameni au ieşit din nou în stradă. Luni noaptea, zeci de locatari ai imobilului au ieşit cu ţipete în stradă, după ce au fost ameninţaţi cu evacuarea. Deşi locuiesc ilegal acolo, oamenii au cerut ajutorul autorităţilor. Acestea se încurcă însă în bâlbâieli. Nu se ştie cui aparţine clădirea, aşa că vina este aruncată de la unii la alţii.

Locatarii căminului au aflat luni că în trei luni vor fi evacuaţi. Unii sunt acolo de peste 17 ani, alţii abia s-au mutat. Sigur este că nimeni nu locuieşte cu forme legale. Cu toate acestea, oamenii s-au revoltat. Primarul sectorului 6 a promis luni seară că rezolvă problema. ?E caz social. Nu se poate ca 90 de familii să fie date peste zi afară?, a declarat Cristian Poteraş.

Tensiunile au continuat şi marţi. Între directorul liceului, primăria de sector şi cetăţeni mai este şi Inspectoratul Şcolar, de care depinde de fapt evacuarea oamenilor atunci când va fi demarat proiectul de ridicare a unui campus studenţesc. Oamenii sunt hotărâţi să continue protestele.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close