Antena 3 CNN Actualitate Eurocities 2024. Peste o sută de primari din Europa s-au întâlnit la Cluj-Napoca

Eurocities 2024. Peste o sută de primari din Europa s-au întâlnit la Cluj-Napoca

Primari şi delegaţi din peste 100 de oraşe europene s-au întâlnit la Cluj-Napoca în cadrul adunării generale Eurocities, o reţea europeană din care şi oraşul din inima Transilvaniei face parte.

de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Mai 2024   •   11:58

Conferința anuală oferă comunității locale o perspectivă asupra relevanţei și importanţei colaborării între orașele europene.

Primarii europeni prezenți la Cluj-Napoca în cadrul conferinței Eurocities au fost încântați de oraș.

"Braga şi Cluj sunt oraşe înfrăţite de câţiva ani. Amândouă am fost capitale Europene ale Tineretului şi cred că suntem aliniate priorităţilor şi viziunii construirii unui viitor al Europei. Suntem oraşe inovatoare, suntem oraşe curajoase şi cred că Braga şi Cluj aduc un bun exemplu Uniunii Europene că şi în afara marilor centre, în afara marilor ţări, putem avea bune exemple de parteneriat", a declarat Ricardo Rio, primarul oraşului Braga (Portugalia).

"Este atât de important să avem rețeaua pentru întreaga Europă și acum 20 de ani a fost o extindere, a fost România și rețeaua noastră a fost extinsă cu Cluj și alte orașe. Vrem să dăm un semn că astea sunt valorile Europei. Este același lucru în orașul meu Leipzig, în Barcelona sau în Cluj și suntem împreună într-o singură Europă, cu valorile noastre", a precizat Bukhard Jung, primarul oraşului Leipzig (Germania) şi preşedintele Eurocities.

"Clujul este un oraș magnific, seamănă cu orașul meu, Gent în Belgia, cu populație studențească mare, foarte atractiv în lumea talentelor. Un oraş al oamenilor pricepuți, asta este important pentru companii. Şi dezvoltarea economică, Clujul și Gent lucrează foarte mult și în tranziția climatică, tranziția energetică și, de asemenea, sunt parteneri în menţinerea valorilor europene", a susţinut şi Mathias De Clercq, primarul oraşului Gent (Belgia).

Cluj-Napoca a obţinut statutul de gazdă a acestei conferinţe în urma selecţiei facute de un juriu internaţional.

"Prezența Eurocites aici ne arată că, pe de o parte, Clujul este în Europa, dar şi că Europa este în fiecare colţ al ei, inclusiv aici în Transilvania, în România, aici la Cluj-Napoca. Mulţumim încă o dată, domnule preşedinte, pentru organizarea la Cluj a acestui eveniment de rezonanţă europeană, cu impact major nu numai pentru viaţa administraţiilor locale din Europa, ci pentru viaţa tuturor cetăţenilor din Uniunea Europeană. De ce? Pentru că această conferinţă are două teme mari. În primul rând, tema viitorului Europei. Suntem la câteva zile de alegerile europene. Săptămâna viitoare, începând cu 6 iunie şi până în 9 iunie, se vor desfăşura alegerile pentru viitorul Europei, iar oraşele au un rol major în definirea rolului Europei. Europa este aici pentru a spune că avem nevoie de mai multă Europă şi nu de mai puţină Europă", a dezvăluit Emil Boc, primarul oraşului Cluj-Napoca.

Eurocities 2024 Cluj-Napoca, care are loc cu o săptămână înainte de alegerile pentru Parlamentul European, oferă autorităţilor locale o oportunitate unică de a-și împărtăși experiențele și așteptările pentru următorii cinci ani.

×
Subiecte în articol: Cluj-Napoca Emil Boc
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close