Antena 3 CNN Actualitate Etnobotanicele revin în actualitate. Produsele halucinogene pot fi cumpărate din supermarket (VIDEO)

Etnobotanicele revin în actualitate. Produsele halucinogene pot fi cumpărate din supermarket (VIDEO)

1 minut de citit Publicat la 21:00 26 Feb 2010 Modificat la 21:00 26 Feb 2010
Etnobotanicele revin în actualitate. Produsele halucinogene pot fi cumpărate din supermarket (VIDEO)
Scandalul substanţelor etnobotanice se reaprinde. Produsele halucinogene au fost interzise dar pot fi cumpărate bine mersi în continuare. Şi nu de oriunde, ci chiar din supermarketuri. Sub formă de seminţe de plante de grădină. Substanţele pe care le conţin se găsesc pe lista alcătuită de Ministerul Sănătăţii.


Ipomoea Puruprea sau Morning Glory ori, pe româneşte, zorele. Cresc peste tot şi se găsesc în supramarket sub formă de seminţe. Dar tocmai aceste seminţe sunt cele mai căutate. De grădinari, în mod tradiţional. Dar acum şi de cultivatorii de vise. Din cauza unei substanţe cu efecte halucinogene. O substanţă care se găseşte pe lista celor interzise de curând de Ministerul Sănătăţii.

La punctul 16 se spune negru pe alb - Amida acidului lisergic este un precursor pentru LSD cu efecte asemănătoare LSD, dar de o mai mică intensitate.

LSD-ul este un drog artificial. Iar LSA sau acidul lisergic care se găseşte în seminţele de zorele este un precursor al drogului. Fără magazine de vise, consumatorii s-au reorientat repede. Şi mult mai ieftin. Doar un leu un plic de seminţe de zorele. Pe Internet au apărut deja discuţiile despre utilizarea acestor plante, nu în jardinieră ci pentru consum propriu.

?Deci câte plicuri trebuie luate pentru efect deplin? ... Frateee eu doar ce am luat 6 plicuri şi aştept să îşi facă efectul... de fapt începe să îşi facă efectu` :))?, se arată pe un forum. Consumatorii vorbesc pe Internet şi despre efecte: ?Efectul este mai slab ca la LSD?, scrie un utilizator al unui forum.

Substanţele conţinute în plantele etnobotanice au fost interzise tocmai din cauza acestor efecte halucinogene. Consumul lor duce la efecte adverse serioase, iar consumatorii care au ajuns la spital au avut nevoie de internare în terapie intensivă şi chiar de manevre de resuscitare. Anul trecut, peste 1.300 de tineri au solicitat asistenţă medicală după ce au suferit intoxicaţii grave cauzate de consumul de plante etnobotanice.



Observator

×
Etichete: etnobotanice
x close