Antena 3 CNN Actualitate Erasmus oferă şi stagiu de practică studenţilor

Erasmus oferă şi stagiu de practică studenţilor

Erasmus oferă şi stagiu de practică studenţilor
22 Mai 2007   •   10:59

Studenţii care vor beneficia din acest an de burse Socrates Erasmus se pot înscrie ulterior şi la un stagiu de practică profesională cu finanţare europeană. Până acum, statutul de student ?Erasmus? putea fi obţinut o singură dată în viaţă. Înscrierile au început luna trecută, la majoritatea celor 48 de instituţii româneşti participante la program repartizările fiind deja încheiate. Modificarea a survenit odată cu finalizarea, pe 31 decembrie 2006, a celei de-a doua faze a programelor de studii europene. Acestea au fuzionat la începutul acestui an sub umbrela unui singur program - ?Lifelong Learning?.

Condiţiile pentru înscrierile la un stagiu cu durata între trei şi zece luni sunt cetăţenia română, să fie student cel puţin în anul al II-leala o universitate participantă la program şi să fi obţinut rezultate bune. Cuantumul burselor este de maximum 500 de euro lunar pentru un ?Erasmus? şi 600 de euro lunar pentru un stagiu de pregătire profesională.

De la lansarea în urmă cu un deceniu a programului în România, peste 18.700 de studenţi români şi 4.606 de cadre didactice universitare au beneficiat de burse ?Erasmus?.

Citiţi articolul complet în Evenimentul Zilei

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close