Antena 3 CNN Actualitate EPPO anchetează firma nepoţilor lui Paul Stănescu, într-un dosar de posibile fraude cu fonduri europene

EPPO anchetează firma nepoţilor lui Paul Stănescu, într-un dosar de posibile fraude cu fonduri europene

EPPO anchetează firma nepoţilor lui Paul Stănescu, într-un dosar de posibile fraude cu fonduri europene
Foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    28 Iun 2024   •   12:33

Procurorii Parchetului European (EPPO), conduși de Laura Codruța Kovesi, anchetează firma nepoţilor secretarului general al PSD, Paul Stănescu într-un dosar în care sunt investigate posibile fraude cu fonduri europene. Anchetatorii, împreună cu poliţişti de la Direcția Generala Anticoruptie, au descins la sediul firmei din judeţul Olt.

Perchezițiile au avut loc, joi, la sediul firmei din Corabia, al nepoților lui Paul Stănescu.

Potrivit primelor informații, totul a pornit de la o sesizare a Direcției Generale Anticorupție din iulie anul trecut. De atunci, procurorii EPPO au adunat probe și s-au făcut percheziții pentru a se verifica modul în care s-au decontat bunurile achiziționate printr-un proiect pe fonduri europene care a fost decontat de către AFIR.

Procurorii suspectează faptul că s-au făcut decontări din fonduri europene nerambursabile, fără a exista în realitate o parte din bunuri, iar unele dintre ele ar fi fost mai mari decât prețurile de achiziție. Important de precizat este că valoarea proiectului este de peste 1,7 milioane de euro.

Ancheta este în plină desfășurare și nicio persoană nu a fost pusă sub acuzare până acum. Este vorba despre un dosar in rem.

Tatăl patronilor firmei anchetate de EPPO este ADRSV Oltenia și este fratele lui Paul Stănescu, secretarul general al PSD.

Reacția unuia dintre patronii firmei

„Nu vreau să comentez și există  neînțelegere la mijloc, atât”, a spus Alex Stănescu, patronul firmei.

Întrebat dacă a fraudat fonduri europene, acesta a spus: „Nu, nu, nu. În niciun caz”.

Acesta a mai fost rugat să comenteze cu privire la problemele decontărilor, însă acesta a refuzat.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Un copil de șase ani a fost mușcat pe o plajă din Năvodari
x close