Antena 3 CNN Actualitate Emil Boc: Sper ca accidentul de la Maternitatea Giuleşti să reprezinte o lecţie pentru autorităţile locale

Emil Boc: Sper ca accidentul de la Maternitatea Giuleşti să reprezinte o lecţie pentru autorităţile locale

Emil Boc: Sper ca accidentul de la Maternitatea Giuleşti să reprezinte o lecţie pentru autorităţile locale
21 Aug 2010   •   13:51

Premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă, la Lugoj, că speră ca accidentul de la Maternitatea Giuleşti să reprezinte o lecţie şi pentru autorităţile locale care au preluat spitale, informează Mediafax.

Întrebat, la Lugoj, despre accidentul de la Maternitatea Giuleşti, premierul a declarat că ancheta procurorilor va fi cea relevantă pentru autorităţile statului şi că trebuie aplicate prevederile şi rigorile legii, indiferent despre cine este vorba.

Totodată, premierul şi-a exprimat speranţa că accidentul de la maternitate va reprezenta "o lecţie" şi pentru autorităţile locale care au preluat spitalele. Premierul a spus că administraţiile locale au dreptul de a numi conducerile unităţilor sanitare, dar în acelaşi timp au şi responsabilităţi şi trebuie şi să asigure structura elementară de funcţionare.

Emil Boc a spus că sunt în desfăşurare anchete legate de dotările din spitale, ceea ce speră să reprezinte "şi un semn de responsabilitate pentru autorităţile care au spitale în administrare".

Întrebat, în acest context, despre deblocarea posturilor din sistemul sanitar, Emil Boc a declarat că în luna septembrie se va face o analiză cu privire la posturile care pot fi deblocate şi la numărul acestora, menţionând că este vorba şi despre posturi din justiţie, administraţie şi învăţământ superior.
"Vom încerca să putem aproba posturi suplimentare", a spus Emil Boc.

Cinci bebeluşi au murit şi alţi şase sunt răniţi grav în urma incendiului care a avut loc luni, la Secţia de Terapie Intensivă Nou-Născuţi de la Maternitatea Giuleşti din Capitală.

Cazul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti a fost preluat de la Parchetul Judecătoriei sectorului 6 Bucureşti de către Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică (SUPC) a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorii începând urmărirea penală "in rem" pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close